Ege Üniversitesi Kampüsü’nün çehresi değişiyor

Ege Üniversitesi Kampüsü’nün çehresi değişiyor

* Prof. Dr. Budak “Yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerimiz daha güzel bir kampüsle karşılaşacak.  O nedenle ‘yaz kış, kar çamur sıcak soğuk’ gibi bahanelerin arkasına sığınmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Buse Uçurum- Belgin Demirtuğ – Kübra Ceylan

Fotoğraflar: Şeyma Coşartekin

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi’nde kampüsün daha modern bir yapıya kavuşturulması için başlatılan peyzaj ve sosyal alan çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. EÜ Kampüsü’nün huzurlu ve güzel bir görünüme kavuşması amacıyla gerçekleştirilen altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarını titizlikle takip eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin, sosyal imkânları ve modern fiziki alt yapısı güçlü; güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için yoğun gayret gösteriyoruz ” dedi.

Ege Üniversitesi merkez kampüsünde devam eden peyzaj ve sosyal alan çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, en büyük sorununun; altyapı, çevre, otopark düzenlemesi olduğunu vurguladı. Bu konulara, bugüne kadar dikkat edilmediğini ve birçok problemin yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz 64 yıllık bir üniversite. Uzun yıllar birçok noktasına el değmemiş. Sürdürülebilir yeşil bir üniversite için yoğun çaba harcıyoruz. Kampüsümüzde yıllardır trafik sorunu vardı. İlk önce bunu çözmemiz gerekiyordu, öğrenci ve öğretim üyelerimiz yolda yürürken zorluk çekiyordu. Belli merkezi otoparklar geliştirdik. Bu otoparkları plaka tanıma sistemleriyle donattık ve yürüme yollarımızı yaptık. Ardından peyzaj çalışmalarına başladık. Peyzaj çalışmalarında ise Edebiyat, Eczacılık, Diş Hekimliği ve İletişim fakültelerinin olduğu bölgeyi araç trafiğine kapattık. Bölgenin peyzaj çalışmalarıyla ilgili süreci başlattık. Aynı şekilde, Bilgisayar, İktisadi İdari Bilimler ve Sağlık Bilimleri fakültelerinin bulunduğu bölgeyi de trafiğe kapatarak peyzaj çalışmalarına başladık” diye konuştu.

AYDINLATMA VE KAMERA SİSTEMLERİ DE YENİLENİYOR

Eczacılık Fakültesinin arkasındaki alanda başlayan aydınlatma direği yenileme çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Rektör Budak, “Tüm kampüsümüzdeki aydınlatma ve kamera sistemlerini yeniliyoruz. Sağladığımız huzur ve güven ortamının devam etmesi için yoğun çalışmalar yapıyoruz” dedi. Peyzaj açısından da kampüs alanını güzelleştirmeye gayret ettiklerini söyleyen Rektör Budak, “Her yıl ülkemize binlerce nitelikli genç kazandıran üniversitemizi, bilimsel çalışmaların daha nitelikli yapılabileceği, sosyal ve sportif olanakların gelişmiş ülkelerin standartlarında olduğu bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarına da hız verdik. Kampüsümüzde geçiş noktalarını ve bağlantı yollarını yeniden düzenliyoruz. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı noktaları belirleyerek bu noktalarda kaldırım ve yürüme yolları yaptık. Aynı bölgelere öğrencilerin oturabileceği banklar koyuyoruz. Binaların çevrelerini yeniden düzenliyoruz. Öğrencilerimize ve personelimize yönelik anket düzenleyerek onların seçimleri doğrultusunda ana giriş kapımızı yeniliyoruz. Birçok alana yeni çöp kutuları koyduk. Birimlerimize giden yollarımızın aydınlatmalarını yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Görüntü kirliliğine neden olan ve eskiyen yönlendirme levhalarını, güneş enerjisi ile çalışan levhalarla değiştirerek modern bir görünüm oluşturduk. Üniversitemizde yapılan faaliyetleri öğrencilerimize ve personelimize duyurmak adına kampüsümüzün çeşitli noktalarına LED ekranlar yerleştirdik. Öğrencilerin ve çalışanların daha kaliteli vakit geçirebilecekleri, günün stres ve yorgunluğunu atabilecekleri daha rahat ve kullanışlı mekanlar oluşturuyoruz” dedi.

“DAHA GÜZEL BİR KAMPÜS İSTİYORUZ”

Ağaçları koruma altına alıp, bisiklet ve yürüyüş yolları yaptıklarına da değinen Rektör Budak, şunları kaydetti; “Yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerimiz daha güzel bir kampüsle karşılaşacak.  O nedenle ‘yaz kış, kar çamur sıcak soğuk’ gibi bahanelerin arkasına sığınmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ağaçlarımızı koruma altına alıyoruz, bisiklet yolları yapıyoruz. İnsan yoğunluğunun olduğu bölgelere bu hafta su sebili yerleştireceğiz. Kampüsümüzün ana girişleri belirsizdi ve onunla ilgili yaptığımız çalışmaların ardından kampüsümüzün iki girişine kapı yapımına başlandı. O çalışmalar da kısa sürede tamamlanacak. Bütün amacımız daha yeşil, daha güvenli ve daha huzurlu bir kampüs yaratmak.”

RİSK OLUŞTURAN METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Merkez kampüs olmak üzere Ege Üniversitesi bünyesindeki bütün yerleşkeleri gezdiğini ve söz konusu çalışmaların ihtiyaç görülmesi halinde tamamında yapıldığını dile getiren Rektör Budak, “Öte yandan birinci Teknopark yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Teknopark sınırları içinde kalan, bünyemizden çıkan Dokuz Eylül Üniversitesinin eski binalarını da risk oluşturması nedeniyle yıkıyoruz. Eski ve kullanılmayan binalar güvenlik anlamında da tehlike oluşturuyordu. Teknopark Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla o ve diğer metruk binalar yıkılıyor. Yeşil, yürünebilir ve bisiklet yollarıyla çevrili bir kampüs istiyoruz. Ayrıca ikinci Teknopark bölgesi dediğimiz alanda yeni bir inşaata başlayacağız. Buna ek olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle model fabrika kuruyoruz. Öğrencimizin daha kaliteli fiziki imkanlarda ve daha güzel bir kampüste eğitim almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir