Minik Egeliler Kampüste İngilizce Öğreniyor

İnanç Babacanoğlu -Kübra Ceylan

İZMİR(Ege Ajans)-Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen “Minik Egeliler Kampüste İngilizce Öğreniyor” projesi yeni öğrencileri ile başlıyor.

Üniversite bilincini erken yaşta kazandırmayı ve  farklı etkinlikler ile eğlenceli bir İngilizce eğitimi verilmesini amaçlayan proje, 23-27 Temmuz tarihleri arasında Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacak.

Proje, İzmir’de Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla dezavantajlı bölgelerdeki okulları tespit ederek, maddi sınırlılığı olan başarılı öğrencileri üniversiteli olmayı özendirmeyi, bu öğrencilerin  kampüs içerisinde gerek yemekhane gerekse derslikleri kullanarak zaman geçirmelerini ve akademisyenlerle bir arada olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında günün bir bölümünde dil kapsamlı çalışmalar yapan, bir bölümünde de farklı bölümlerden mezun başarılı insanlarla rol model almaları için bir araya gelen öğrenciler yabancı hocalarla da bir arada dersler alarak hem İngilizce öğreniyor, hem de üniversitede bulunarak bir teşvik unsuru oluşturuyor. Proje sonunda belli anketlerle proje değerlendiriliyor ve öğrencilerin memnuniyet dereceleri ölçülüyor.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Şule Ar; “Hayali varsa öğrencinin o işi yapan bir kişiyle konuşabiliyor ya da hiç aklına gelmemişse o kişiyle konuştuktan sonra o hayali başlayabiliyor. Gençlerin umutlarına kapı açmak istiyoruz. Hayal etmekten korkmasınlar, yapabilirim desinler. Üniversiteli olmaktan vazgeçmesinler istiyoruz.” ifadeleriyle projenin önemini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir