Rektör Prof. Dr. Budak’tan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün ikinci yıldönümü dolayısıyla bir  mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Budak, mesajında, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “ Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve badireleri geride bırakan necip milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, kahramanlığı ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferi kazanmıştır.

Söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu tüm dünyaya gösteren asil milletimiz, o gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatan müdafaası çağrısıyla; tıpkı Çanakkale’de, Milli Mücadelede olduğu gibi tüm fertleriyle yekvücut olmuş,    tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış, şehitlerin kanından rengini alan al bayrağı çiğnetmemiştir.

 Türkiye, böylesine zor bir geceden milli birlik ve beraberliğini daha da güçlendirerek çıkmış, tüm hainlere ve şer odaklarına gereken cevabı vermiştir. Milletimiz, kadim medeniyetimizden aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azmini ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY terör örgütünün ülkemizde gerçekleştirdiği hain kalkışmanın ardından geçen iki yıl boyunca alçaklara karşı öfkemizi hep diri tuttuk. Ülkemizin bir daha böyle karanlık günler görmemesini temenni ederek darbeci hainleri lanetliyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün ikinci yıldönümünde, al bayrağımızın semalarımızda ilelebet dalgalanması için iman dolu göğüslerini; uçaklara, tanklara, toplara, kurşunlara siper ederek kanları ile toprağı sulayan kahraman şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Aziz milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir