EÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek oldu

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın önerisiyle Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekilliğine Yüksek Öğretim Kurulunca Prof. Dr. Necdet Erdilek atandı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden  emekli olan Dekan Vekili Prof. Dr. Beyser Pişkin’in yerine  Prof. Dr. Necdet Erdilek dekan vekili olarak göreve başladı. Prof. Dr. Erdilek,  akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal ve spor alanında yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.

PROF. DR. NECDET ERDİLEK

Manisa Turgutlu ilçesinde doğan Erdilek, Turgutlu Namık Kemal İlkokulu ve Turgutlu Lisesini bitirdi. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 1977 yılında mezun oldu. Diş Hekimliği Fakültesi Tedavi kürsüsüne doktora öğrencisi olarak giren Erdilek,  “Dentin Çürüğündeki Amino Asit Yapısındaki Değişimlerin Karşılıklı Araştırılması” konulu doktora tezini vererek Dr. Ünvanını aldı.  1988 yılında Yardımcı Doçent, 1989 yılında Doçent, 1995 yılında Profesör ünvanını alan Erdilek,  2002 yılında Endodonti Bilim Dalı Başkanlığı, 2003-2006 yıllarında Konservatif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yaptı. Ege Üniversitesi Diş Hekimliğinde Yönetim Kurulu üyeliği ve değişik kurullarda görevler aldı. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi spor sorumluluğunu 2008’e kadar uzun yıllar yapan Erdilek, birçok Diş Hekimliği Fakültesi Dergisinde Bilimsel Kurul Üyeliği yaptı. European Society Of Endodontology, Karyoloji Derneği ve  Türk Endodonti Derneği üyesi olan  Erdilek’in, ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli yayınları bulunuyor.  2012 yılında atandığı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan yardımcılığına, 2013-2015 yılları arasında tekrar atanarak devam etti. 2015- 2016 yılları arasında Dekan Vekilliği görevini yürüten Erdilek, halen Endodonti Anabilim Dalın’da öğretim üyeliğini sürdürüyor.

 Sosyal hayatında 1980-1999 yıllarında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Bünyesinde Futbol Hakemliği yapan Erdilek, bunun son 8 yılında Türkiye Süper Liglerinde düdük çaldı.  2000-2004 yıllarında Türkiye Futbol Merkez Kurulu üyeliği yaptı. 2004 yılından beri Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun Süper Lig maçlarında Süper Lig Gözlemcisi olarak görev yapıyor.  Dr. Abdurrahman Arıcı, başkanlığındaki Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yönetim Kurulunda 2013-2015 tarihleri arasında Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir