EÜ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ MEZUNLARINI UĞURLADI

Ege Kesebir- Belgin Demirtuğ- Furkan İçen

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 32’nci dönem mezunlarını düzenlenen görkemli bir törenle sektöre uğurladı. Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi’nin yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve  aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay “Ege Üniversitesi kuruluşundan bu yana evrensel ölçekte bilim dünyasına katkıda bulunmayı, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı, araştırıcı ve üreten bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Değerli öğretim üyelerimiz, öğrencilerimize çağdaş ve evrensel bilim ilkelerini benimseterek, yüksek bilgi donanımıyla mezun olup hayata hazırlanmalarında yüksek çaba gösterdiler” diye konuştu.

Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, “İnsanların temel gereksinimi olan beslenmenin sağlanması açısından su ürünlerinin yetiştiricilik, işleme ve alternatif türler üzerindeki gelişiminin sağlanması su ürünleri mühendisliğinin bundan sonraki en önemli yol haritalarından birini oluşturması gerekmektedir. Sağlıklı bir toplum için dengeli su ürünleri tüketimin son derece önemli olduğunu belirtmem gerekiyor. Su ürünleri mühendisi genç meslektaşlarım diploma törenleri coşku ve heyecanın yanında biraz da hüzün içeriyor. Hayatınızda bir dönemin bitip yeni bir dönemin başlangıcını ifade ediyor. Ege Üniversitesi çatısı altında Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı, çağdaş düşünceyi temel alan, çevreyle bütünleşik, su ürünleri kaynaklarını koruyan ve kollayan, bilgilerini sürekli yenileyen ve güncelleyen su mühendisleri olarak yetiştirdik. Bundan dolayı tüm meslek yaşamınız boyunca fakültemize bağlılığınızı koparmayınız” diye konuştu.

Su Ürünleri Fakültesi 32. Dönem birincisi Ece Etkesen, fakülte ikincisi Kortay Ürer ve fakülte üçüncüsü Metin Çetin oldu.

Genç su ürünleri mühendislerini kutlayan İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, Ziraat Mühendisleri Odası olarak bundan sonra mezun öğrencilerin  hep yanlarında olacaklarını dile getirdi.  Konuşmanın ardından diplomalarını alan öğrenciler toplu kep atılmasıyla tören sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir