Prof. Dr. Budak “Eğitimden başka bir çıkış yolumuz yok”
“Sanayici ile Buluşma ve Diploma Proje Sergisi”
Prof. Dr. Budak “Eğitimden başka bir çıkış yolumuz yok”
Ayaulym Zhexenbayeva – Mustafa Kösem
İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Kimya Mühendisliği Bölümü Sanayici ile Buluşma ve Diploma Projesi Sergisi ve Kariyer Günleri” etkinliği Kimya Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kariyer Günlerinin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Eğitimden başka bir çıkış yolumuz yok” dedi.
Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde “Sanayici ile Buluşma ve Diploma Proje Sergisi” düzenlendi. Programa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dekan Vekili Prof. Dr. Sühayda Atalay, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bikem Övez, akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli firmaların temsilcileri katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kariyer Günleri kapsamında çeşitli sanayi kuruluşlarından konuşmacılar ve panelistler katılarak sunumlar yapacaklar. Deneyimlerini aktaracaklar. Bugün öğrencilerimiz çeşitli firmaları yakından tanıyacak, aynı zamanda kendilerini firma temsilcilerine tanıtacaklar. Genç Kimya Mühendislerimiz geleceğe dönük yol haritalarını belirlemeye çalışacaklar. Öğrencilerimizin 1 yıl boyunca diploma projesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri araştırmalarını sergileyecekler. Öğrencilerimiz, iş başvurusu sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiği ve firmaların mühendislerden beklentilerini birinci ağızdan öğrenmiş olacaklar. Kimya Mühendisliği, Türkiye ve dünyada önemi her geçen gün artan bir bilim alanı. Türkiye’nin gelecek hedeflerini belirlemede önemli rol oynayan sektörlerin başında yer aldığını düşünüyorum. Kimya Mühendisliği, hem insanlık için hem de ülke ekonomisi açısından çok büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin 2023 yılı hedefi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaktır. Bu hedefe ulaşmak için 500 milyar dolar ihracat ve 25 bin dolar kişi başı milli gelire sahip olmak gerekmektedir. Bu hedefe ulaşmak için inovatif ve katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edilmesi önemlidir. Bu süreçte kimya mühendislerine büyük görevler düşmektedir. Sizler bu ülke için çok önemli birer değersiniz. Mezun olduktan sonra acele etmeyin. Bu süreci iyi değerlendirerek özellikle dil konusunda kendinizi geliştirin. Ben sizlerden umutluyum. Bu ülkenin geleceği sizlere bağlı. Birlikte hareket ederek araştırma ve eğitim konusunda ülkemizi daha iyi bir konuma getirmemiz gerekiyor. Eğitimden başka bir çıkış yolumuz yok” diye konuştu.
Gerçekleştirilen programda, sanayi sektöründe yer alan iş adamları öğrencilere iş hayatı hakkında tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının ardından öğrencilerin “Sanayici ile Buluşma ve Diploma Proje Sergisi”ni inceleyen Prof. Dr. Budak, mezun olacak Kimya Mühendisliği öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.