Genç sanatçı ve tasarımcı adaylarının tercihi; EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Devlet üniversiteleri arasında geçen yıl ikinci sırada tercih edilen Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü; bu senede YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak olan genç sanatçı ve tasarımcı adaylarından yoğun ilgi görüyor.

Ege Üniversitesi’nin bölümlerini, eğitim ve sosyal imkânlarını tanıtmak, gençlerin bilinçli tercihler yapmasına yardımcı olmak amacı ile düzenlenen “EÜ 11. Tercih Günleri”nde üniversite adayları Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi standına yoğun ilgi gösterdi. Bilim, sanat ve tasarım alanında yeni bir anlayış ve vizyon ile çalışmalarına başlayan Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden olan İzmir’in tarihsel ve kültürel kimliğinde güç alarak, toplumda sanat bilincinin oluşması noktasında pek çok proje, çalışma gerçekleştirmeye başladı. Dünya standartlarında eğitim veren bir fakülte olma yolunda kısa sürede büyük gelişim gösteren Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; araştırma alt yapısı, kültürel, sosyal ve teknolojik olanakları, yeşil ve engelsiz binaları ve öğrenci merkezli uygulamaları ile adından sıkça söz ettiren Ege Üniversitesi’nde yeni öğrencelerini bekliyor.

Günümüzün en son trendlerini yakından izleyen, nitelikli eğitimci kadrosuyla Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; geçen yıl ulusal ve uluslararası alanda birçok etkinlik ve yarışmada önemli başarılar elde etti. Fakülte bünyesinde Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarımı, Resim, Mimarlık ve Geleneksel Türk Sanatları bölümleri bulunuyor.  Resim Bölümü bünyesinde Resim Anasanat Dalı, Mimarlık Bölümü bünyesinde Restorasyon Anabilim Dalı, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü bünyesinde ise Tezhip Anasanat Dalı yer alıyor.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Muhittin Eren Sulamacı, “Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi geçtiğimiz sene öğrenci almaya başladı. Şu an Görsel İletişim Tasarım Bölümünde 62 öğrencimiz var. Bu sene de ikinci öğrenci kitlemiz gelecek. Biz burada ilk sene çizim ve temel tasarım odaklı yeni çizim tekniklerini keşfetmeyi sağlayan temel bir tasarım eğitimiyle başladık. Yaptığımız ve ürettiğimiz işleri İletişim Fakültesi içerisinde sergiledik. Onun dışında sene içerisinde ”Tasarım Konuşuyoruz ”  isimli etkinlikler dizisi yaptık. Burada sinema sektöründen özellikle görsel iletişim sektöründen insanları davet edip, öğrencilerimizi sektör hakkında bilgi edinmesini ve kendi yollarını kurgulamaları için bir tanışma fırsatı sunduk. Bu sene için planlarımız ”Tasarım Konuşuyoruz” etkinliklerini devam ettireceğiz ve Kasım ayında ”Sanat ve Teknolojide Yeni Yaklaşımlar” konseptli bir sempozyum çalışmamız olacak. Eylül ayında “Bisiklet Sempozyumu”nu düzenliyoruz.  Görsel İletişim Tasarımı çok geniş bir alanı kapsıyor. Fotoğraf, video, web tasarımı, sanal gerçeklik uygulamaları, yeni medya uygulamaları gibi bir çok alanda iş imkanı bulunmaktadır” dedi.

   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir