Ege’de ‘Gelecek Şurası’ heyecanı!

Ege’de ‘Gelecek Şurası’ heyecanı

Katılımcı anlayışla yeniden Ege Üniversitesi

İZMİR(Ege Ajans)-Ege Üniversitesinin (EÜ) geleceğini şekillendirecek stratejik planlara katkı sağlayacak “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” yaklaşık bin öğretim elamanını bir araya getirdi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde, öğretim elemanları, dört ana başlıkta, gün boyunca beyin fırtınası yaptı. Şurayı değerlendiren Rektör Budak, “Araştırma üniversitesi ve YÖK nezdinde uluslararasılaşma hedefleri için katılımcı anlayışla ‘Yeniden Ege Üniversitesi’ diyoruz. Tüm akademisyenlerimizle el ele tek yürek olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Şuradan aldığımız ışıkla üniversitemiz için İzmir ve ülkemiz için daha çok çalışacağız” dedi.

Ege Üniversitesinin geleceğe taşınmasında önemli bir yere sahip olan “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” EÜ Kapalı Tenis Kortunda yapıldı. Ortak akıl toplantısına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve öğretim elemanları katıldı. EÜ’yü uluslararası arenada hak ettiği yere getirmek ve 2019’da araştırma üniversiteleri arasına taşımak için daha önce de farklı çalışmalara imza atan Rektör Budak, “Rektörle Akşam Çayı” etkinliğinde yüzlerce akademisyenle buluştu. Her fırsatta öğrenci, akademisyen ve idari personelle görüşen Rektör Budak, yaklaşık bin öğretim elemanın bir araya gelmesiyle hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

“ÇIKIŞ YOLUMUZ EĞİTİM”

Ege Üniversitesinin geleceğini tartıştıklarına dikkat çeken Rektör Budak, “Türkiye’de üniversitelerdeki akademisyenlerin bir araya gelip kendi üniversitesini, geleceğini tartıştığı ilk şura olabilir. Türkiye, dünyada ciddi bir ekonomik rekabet içinde ve yalnız. Ekonomi anlamında bu rekabette tek bir çıkış yolu var; eğitim, bilim ve fen. Bunu bütün dünya da biliyor. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bizim çıkış yolumuz da eğitim. Üniversitemizde huzur, güven ortamı var ve çok ciddi bir akademik kadro var, 5 bin kişilik akademik kadrodan söz ediyorum. Bu akademik kadroyla hem bölgeye hem de Türkiye’nin geleceği olan gençlere daha iyi bir eğitim vermek için bir yol haritası, çalışma platformu oluşturduk. Bütün akademisyenlerimiz Türkiye’ye bir ışık olabilir. Bu şurayla Türkiye’nin geleceğine çok ciddi katkı sunulacak. Kendi birikimlerimizi paylaşarak eyleme dönüştürmek istiyoruz. Üniversitelerde multidisipliner çalışmaların, sanayiye, Türkiye’ye ve insanlığa katkıda bulunması nedeniyle biz önemsiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Şurada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yükseköğretimde kalite ile üniversitelerin Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme çağrısının da yanıt bulduğunu kaydeden Rektör Budak, Ege Üniversitesinin yanı sıra İzmir ve Türkiye’nin, dünyanın en iyileri arasında yer almasını hedeflediklerini dile getirdi.

VERİLER GELECEK İÇİN KULLANILACAK

Şurada elde edilen verilerin Ege Üniversitesinin geleceğini şekillendirecek stratejik planlar yapılırken kullanılacağını kaydeden Rektör Budak, “Ege Üniversitesinin köklü bir üniversite olması, gelenek görenekleri, kimliği ve ruhuyla yeniden bir atılıma ihtiyacı var. Bunu yapabilecek çok ciddi bir akademik kadromuz, heyecanımız ve bilgi birikimimiz var. Araştırma üniversitesi ve YÖK nezdinde uluslararasılaşma hedefleri için katılımcı anlayışla ‘Yeniden Ege Üniversitesi’ diyoruz. Tüm akademisyenlerimizle el ele tek yürek olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Yeni hedeflere, ülkemize, geleceğe ve inancımız olan gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇOK CİDDİ VERİLER ELDE ETTİK”

Egeli öğretim elemanlarının gelecekten umutlu olduğunu, öğrencilerin ise huzurlu ve güven ortamında eğitim aldıklarını söyleyen Rektör Budak, “Şuradan aldığımız ışıkla üniversitemiz için İzmir ve ülkemiz için daha çok çalışacağız. Şurada çok ciddi veriler elde ettik. Bu verileri, üniversitemizin, kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamak için kullanacağız. Katılımın yüksek olması memnuniyet vericiydi. Bu etkinlikle bir tohumun ekildiğini, bir umudun olduğunu gördüm. Tohumu fidan ve hatta hep birlikte orman yapacağız” dedi.

EGELİ ÖĞRETİM ELEMANLARI BEYİN FIRTINASI YAPTI

Değerlendirmeli tercih (Deliberative polling) yöntemiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 100 masada yaklaşık bin öğretim elemanı, eş zamanlı işleyen çalışma grupları halinde, şura gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirdi. Katılımcıların masalardaki yeri, fakülteler arası etkileşimi arttırmak amacıyla rastlantısal olarak belirlendi. Şuranın dört ana başlığını; “Öğrenciler ve Eğitim Kalitesi”, “Kampüs Yaşamı ve Üniversitesi Kültürü”, “Toplumla İlişkiler ve Topluma Etki” ile “Araştırma Üniversitesi Olmak” oluşturdu.

Orada Seçili galeri veya galeri silindi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir