Ege’de “Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu” 10 Mayıs’ta…

Ahsen Demircioğlu- Sümeyye Akdağ

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde 10- 11 Mayıs tarihlerinde “Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu” düzenlenecek.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu yapacak. Etkinlikte Chemnitz Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Josef Schmıed ve  Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Andreas Treske  konuşmacı olarak katılacak.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Bölümümüzün bu tür etkinlikler gerçekleştirmesi akademik çalışmalar açısından önemlidir. Bölümümüz 2002 yılında uluslararası Visual Communication başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlemiş yerli ve yabancı pek çok akademisyenin çalışmalarını sunmasında ev sahipliği yapmıştı. Bölümümüz akademik etkinliklerini başarı ile sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Etkinlikle ilgili oldukça heyecanlı olduklarını belirten Prof. Dr. Kuruoğlu, “Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü olarak hepimiz çok heyecanlıyız. Çünkü, işimizi seviyoruz. Heyecanımızın en önemli nedeni de bölüm olarak uluslararası bir sempozyum gerçekleştiriyoruz” dedi. Sempozyumun önemine değinen Prof. Dr. Kuruoğlu “Sempozyuma katılım oldukça tatmin edici. Sempozyumlarda ilkler önemlidir. Çünkü belli bir güven duygusuna ihtiyaç vardır. Belli bir ücret yatırılır. Buna bağlı olarak sempozyumun verimli geçmesi beklenir. Bu gibi endişelerden dolayı biraz tedirginliklerimiz vardı. Ama Ege Üniversitesi’nin köklü bir üniversite oluşu ve ekip arkadaşlarımızın iyi bir iş çıkarması bizim avantajlarımızdandı. Sempozyuma destelerinden dolayı Prof. Dr. Kuruoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Ege üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ege üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Özgökbel Bilis, gelenekselden dijital medyaya, medya ekonomisi, toplum ve medya, metinlerarasılık ve fotoğraf gibi birçok konuyu kapsayan sempozyumun iki gün süreceğini belirtti.  Dr. Öğr. Üyesi Pınar Özgökbel Bilis, “Geniş bir yelpazesi olan sempozyum, son dönem araştırmalarının aynı platformda hem öğrenciler hem akademik dünya ile paylaşıldığı bir etkinlik olacak. Çok renkli geçeceğini ve bilimsel yönden de doyurucu olacağına inanıyoruz” diye konuşan, Dr. Öğr. Üyesi Bilis gelecekte Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu’nun periyodik olarak düzenlemesi için planlamalara başladıklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir