Ege Üniversitesi ile İBG arasında işbirliği protokolü

Ege Üniversitesi (EÜ) ile İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) arasında eğitim, öğretim, araştırma ve teknoloji geliştirme gibi alanlarda karşılıklı işbirliğini kapsayan protokol imzalandı. Protokolün, EÜ’nün sağlık alanına sunduğu katkıyı geliştireceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, protokolün meyvelerini kısa süre içinde vereceğine inandığını kaydetti.

EÜ Eski Senato Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, İBG Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk ile öğretim üyeleri katıldı. Protokol, ihtiyaç duyulması halinde, iki kurumdaki araştırıcıların, kurumların laboratuvar alt yapılarını kullanabilmelerinin yanı sıra, tam/kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılması, lisans ve lisansüstü eğitim faaliyetleri, tematik araştırma gruplarının kurulması ve ortak proje hazırlanması gibi geniş bir çalışma alanını kapsıyor. İmza töreninin ardından konuşan Rektör Budak, protokolün, EÜ’nün sağlık alanına sunduğu katkıyı genişleteceğine ve güçlendireceğine inandığını vurguladı.

 “BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Günümüzde sağlık alanında eşine rastlanmamış bir dinamizme tanık olunduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Değişen sağlık ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler üretebilmemiz için bu dinamizme ayak uydurmalı, sağlık alanında sahip olduğumuz imkân, olanak ve altyapıları günümüz teknolojisine uygun olarak revize etmeliyiz. Bu açıdan bakıldığında sağlık sektörüne yenilikçi teknoloji ve ürünler kazandıran Türkiye’nin sağlık alanındaki ilk tematik araştırma merkezi İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi ile geliştireceğimiz iş birliği bizim için büyük önem arz ediyor. Nitelikli bilimsel faaliyetlerimizle bilim dünyasına, donanımlı mezunlarımızla ülkemize, güçlü bölgesel etkimiz ile topluma fayda sağlamayı esas alan bir üniversiteyiz. Hayata geçirdiğimiz tüm uygulamaların ardındaki temel motivasyonumuzu bu ilke oluşturuyor.  Fayda ağımızın en geniş olduğu alanların başında da sağlık geliyor. Nitelikli sağlık hizmetlerimiz ve akademik çalışmalarımızla hem alanın bilimsel gelişimine katkı sağlıyor, hem de ülkemizin dört bir yanına şifa dağıtıyoruz. Sağlık alanında elde ettiğimiz başarılı konumu sürdürülebilir kılmak ve daha ileri taşımak için ulusal ve küresel düzeyde iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Sağlık alanında iki kurum arasında bilgi ve teknoloji akışını sağlayacağımız protokolle üniversitemizde ve İBG’de görevli olan nitelikli araştırmacı ve öğretim elemanları ‘Tematik Araştırma Grubu’ çatısı altında bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütebilecek. İşbirliği kapsamında çalışan araştırmacılar, İBG ya da Ege Üniversitesinde tam/kısmi zamanlı olarak görevlendirilebilecek, lisans öğrencilerimiz ise zorunlu veya seçmeli stajlarını İBG’de yapabilecek” diye konuştu.

“BİRLİKTE ÇALIŞMAK İÇİN GEREKLİ HER ŞEY VAR”

Daha önce EÜ’den zorunlu staj dışında öğrenci kabul edemediklerini ancak protokolle stajyer öğrenci kabul edebileceklerini söyleyen İBG Müdürü Prof. Dr. Öztürk, “Lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenciler merkezimize gelebilecekler. Bizim bünyemizdeki 120 öğrenci de Ege Üniversitesinin alt yapısını kullanabilecek. Birlikte çalışabilmek için gerekli her şey protokolde yer alıyor. İşbirliğini güçlendirecek şekilde yapılan protokolün kısa bir zamanda meyvesini vereceğine inanıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir