EÜ Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü’nden multidisipliner çalışmalar

Şahin Öztürk

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kaliteyi, verimliliği ve etkinliği artırmak amacıyla kurulan Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü multidisipliner çalışmalarına devam ediyor.

Eğitim standartlarının her alanda yükselmesi adına pek çok çalışma yürüten Ege Üniversitesi’nde(EÜ) Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde  “Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü” kuruldu. Koordinatörlük görevini EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Öğretim Üyesi ve Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Fırat Sarsar’ın yürüttüğü “Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü”,  üniversiteler arasında bu bağlamda kurulan ilk ve tek koordinatörlük olma özelliği taşıyor.  Koordinatörlük, farklı disiplinlerden öğretim elemanlarının katkılarıyla öğretimde dijitalleşme sürecine katkı sağlamayı amaçlayan multidisipliner bir birim olarak Ege Üniversitesi öğretim elemanlarına hizmet veriyor.

Eğitim kalitesini artırmak adına çalışmalarına devam ettiklerini belirten Dr. Öğretim Üyesi Fırat Sarsar, “Koordinatörlüğümüzün Ege Üniversitesi öğretim elemanlarına yönelik düzenlediği ‘Öğretimde Dijitalleşme Eğitimleri’ kapsamında 18 eğitim gerçekleşti. Eğitimlere 43 farklı birimden 393 katılımcı katıldı. Toplam eğitim sürelerinin 800 dakikayı geçtiği bu eğitimlerde oldukça verim sağladığımızı düşünüyorum” diye konuştu. Eğitimlere gönüllü katılan öğretim elemanlarına teşekkür eden Dr. Sarsar, yaz döneminde de hazırlık aşaması tamamlanmış yeni bir program düzenleyeceklerini belirtti. Ayrıca EÜ Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde Eylül ayında düzenlenecek olan “2. Uluslararası Mühendislik Eğitimde Öğretim Teknolojileri” konferansına destek vereceklerini ifade etti.

Kaliteli, verimli ve etkin eğitim”

Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü üniversitede yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kaliteyi, verimliliği ve etkinliği artırmak amacıyla kuruldu. Koordinatörlük bu kapsamda yeni öğretim teknolojilerine yönelik farkındalık eğitimleri düzenleyerek, öğretim teknolojileri ile ilgili araştırmalar yapıp bu araştırmaları yürütüyor ve üniversite kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkin kullanımına yönelik uygulamalara danışmanlık yapıyor.

Ayrıca Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü, öğretim teknolojilerinin daha yaygın kullanılması amacıyla seminer, konferans, kurs ve eğitim faaliyetleri ile akademik faaliyetler düzenlemeyi de amaçlıyor. Üniversitenin öğretim elemanlarına yönelik eğitim ve öğretim teknolojileri konusunda bilgilendirici bilgilerin çevrimiçi ortamda duyurulması ve paylaşılmasını sağlamakla da görevli olan koordinatörlük, öğretim teknolojileri ile ilgili gelişmeleri ulusal ve uluslararası boyutta takip edip ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak onlara destek oluyor. Buna ek olarak Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü eğitim akreditasyonu ve kalite iyileştirme süreçlerine katkıda bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir