Dekan Gençer, “Ulusal düzeyde hizmet verecek tam donanımlı spor merkezi kurmayı hedefliyoruz”

Ege Üniversitesi Televizyonu’na konuk olan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, “Kampüs içerisinde sporla bilimi bir araya getiren, ulusal düzeyde hizmet verecek tam donanımlı büyük bir spor merkezi kurmak istiyoruz. Bu proje üniversiteler içinde bir ilk olacak” dedi.

Ege Üniversitesi Televizyonu’nda yayınlanan, sunuculuğunu Doç. Dr. Cem Güzeloğlu’nun, yapımcılığını Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yaptığı “Yeniden Ege” programına konuk olan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, Ege Üniversitesi’nde bir kültür haline gelen spor bilincini, gelişen, değişen kampüs ortamını, yenilen spor tesislerini, uzun aradan sonra yeniden faaliyete geçirilen spor kulübünü,  ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen başarıları değerlendirdi.

“Fakültemiz, öğrencileri sporla tanıştırıyor”

Spor Bilimleri Fakültesi’nin Ege Üniversitesi’ne kattığı sosyal, sportif ve psikolojik değerlerden bahseden Dekan Gençer, “Spor Bilimleri Fakültesi, yetiştirdiği öğrencilerin yanı sıra diğer fakültelerdeki öğrencilerle de çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu gibi yenilikler ile birçok öğrenci üniversite aracılığı ile farklı sporlarla tanışmış oluyor. Hayatında daha önce spor yapmayan öğrenciler Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki hocalarla tanışma fırsatı bulunca çok büyük başarılara ulaşıyor. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile koordineli olarak üniversite takımlarının Türkiye’deki müsabakalarda doğru bir biçimde yönlendirilmesi sağlanıyor. Sağlıklı Yaşam Salonumuz aracılığı ile herkese spor yapma alışkanlığı kazandırıyoruz” dedi.

Yeniden yapılandırılan Ege Üniversitesi Spor Kulübü’nün faaliyetleri ve başarıları ile ilgili de bilgiler paylaşan Dekan Gençer, “Ege Üniversitesi Spor Kulübü iki yıl öncesine kadar sadece yüzme branşında faaliyet gösteriyordu.  Rektörümüzle birlikte spor kulübümüz daha aktif bir hale geldi. Faaliyetleri artırdık ve yeni bir yapılanmaya gidildi. Mesela Futbol branşı 25 yıl sonra ikinci amatör kümede sahaya çıktı, İzmir’de basketbol takımız kuruldu ve takımımız finallere gidip Türkiye Basketbol İkinci Ligi’ne yükseldi. Kısa sürede Ege Üniversitesi Spor Kulübü çok büyük başarılara imza attı. Biz de bu başarıları sürdürmek ve öğrencilerimiz ile birlikte, onların eğitimlerinden ödün vermeden üst düzeyde spor yapabilecekleri bir yapılanmayı kurmak istiyoruz. Bir yandan da bu yapılanmanın sağlıklı olabilmesi için sponsor arayışlarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

“Yeni dönemde kampüsümüzün çehresi değişti”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın, üniversitenin akademik ve idari birimlerinde spor bilincinin öncelikli hale gelmesi ve bir kültüre dönüşmesi için yoğun gayret gösterdiğini,  önemli projelere öncülük ettiğini ifade eden Dekan Gençer, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte kampüsümüzde çok büyük değişiklikler yaşandı.  Spor tesislerimizde yenilenme hareketleri başladı. Bu tesisler daha önce yıpranmaya uğramıştı ve kullanım açısından sorun teşkil ediyordu. Rektörümüz sayesinde bu tesislerin tamamı elden geçirildi, yeni bir görünüme kavuştu. Tabi ki çalışmalar devam ediyor. Bunlar bizimle doğrudan ilişkili olan alanlar. Bir de dolaylı olan alanlar var ki bunları daha önemli buluyorum. Bireylerin spor yapabilmeleri için sadece tesislerin olması yeterli değil, aynı zamanda güvenli de olmaları gerekiyor. Baktığımız zaman kampüs içerisinde spor faaliyetleriyle ilgili çok büyük adımlar atıldı. Örneğin kampüsümüzün güvenliği önemli boyutta iyileştirildi. Artık tüm öğrencilerimiz ve çalışanlarımız rahat,  huzurlu ve güvenli bir ortamda spor yapabiliyorlar. Bu şekilde ikinci öğretimde okuyan öğrencilerimiz de rahatça kampüste dolaşabiliyorlar ve spor yapabiliyorlar” diye konuştu.

 “Bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz”

Ege Üniversitesinde sporla ilgili yürütülen faaliyetlere de değinen Dekan Gençer, “Bizim öncelikli amacımız üniversite içerisindeki tüm öğrencilerimizin ve akademik personelimizin daha fazla spor yapabileceği bir ortam yaratmak. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Kampüs içerisinde çok büyük bir merkez oluşturmak istiyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın  destekleri ile bu projenin üzerinde çalışıyoruz. İçerisinde spor sahaları, performans laboratuvarları, konaklama tesisleri olan bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Böylece profesyonel takımları kampüsümüzde ağırlamak istiyoruz. Bu sporcuların, sağlık,  performans ve tedavileri ile ilgili olarak da Tıp Fakültesi ile ilişkisini sağlayacağız. Sporda üstün performansa yönelik çok kapsamlı çalışmaları bu merkezde yürüteceğiz. Bununla beraber geniş kitlelere ulaşmak öncelikli amaçlarımızdan olacak.  Yetenek belirleme çalışmalarından tutun, bu yeteneklerin yönlendirilmesi ve sporumuza kazandırılması ile ilgili çalışmaları yürüteceğiz. Sporla bilimi bir araya getirecek bir merkez olacak. Bu proje üniversiteler içinde de çok değerli ve ilk olacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir