Avni Anıl, Ege Üniversitesi’nde anıldı

Çağan Yetim – Lara Bayrak

İZMİR-(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda “Ah Bu Şarkılar (Avni Anıl)” dinletisi gerçekleştirildi. Danışmanlığını Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Dr. Serap Nargaz Akdeniz’in yaptığı dinletide Merve Dönmez, sahne aldı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Avni Anıl anıldı.  EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğrencisi Merve Dönmez, Avni Anıl’ın  “Akşamın Olduğu Yerde Bekle Diyorsun”, “Ömrümüzün Son Saat, Çalmadan Gel”, “Şu Yalan Dünyayı Aşksız Geçirme”, “Unutulmuş Ne Varsa Sevgiden Geri Kalan”, “Sevmek Acı Bir Arzu Derler Sevilmiyor Sevenler”, “Kurumuş Topraklar Gibiyim” ve “Öyle Dudak Büküp”  bestelerini seslendirdi.

Dr. Serap Nargaz Akdeniz, “Avni Anıl özellikle Merve’nin eserlerini çok sevdiği ve seslendirmek istediği bir besteciydi. Dolayısıyla Merve’nin seslendirmesi için Avni Anıl’ın bestelerini seçtik ve onu anmak istedik. Ben TRT’de çalıştığım zamanlarda benim şefliğimi yapmıştır. Çok özel bir insandır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir