EÜ Diş Hekimliği Fakültesi “A Plus” Hastane Lansman Toplantısı

Rektör Budak, “Üniversitemizin kalitesi ve marka değeri her geçen gün yükseliyor”

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin  Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan “Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi” sonucunda A Plus ilan edilmesi dolayısıyla  lansman toplantısı gerçekleştirildi. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Bilim Sanat Amfisinde yapılan toplantıya EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Necdet Erdilek, akademisyenler ve idari çalışanlar katıldı.

Toplantıda konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Diş Hekimliği Fakültemizin akademik kalitesini ve sağlık hizmetindeki performansını biliyoruz. Fakat bunun Sağlık Bakanlığımız nezdinde tescillenmesi gerekiyordu. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ilk kez ve ilk çalışmada 90.19 puan alarak önemli bir başarıya imza attı. Bu üniversitemiz ve fakültemiz için gurur verici bir gelişmedir. Öncelikle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 2018 yılında üniversitemizde bir kalite komisyonu kurduk. Amacımız üniversitede akreditasyon ve kaliteye ağırlık vermek. Diş Hekimliği Fakültemizin fiziki koşulları için elimizden geleni yapıyoruz, yapamaya devam edeceğiz. Diş Hekimliği Fakültesi’nin A Plus olması üniversitemizin sağlık teması başta olmak üzere Araştırma Üniversitesi olma yolunda önemli birer katkı sunuyor. Üniversitemizi tematik bir üniversite formatına dönüştürme çabamız var. Bu noktada ürettiğimiz projelerle öncelikli alanlarımıza ilişkin olarak devletimiz nezdinde fakültelerimizin fonksiyonlarını ön plana çıkarmak amacımızdır. Felsefesi, yol haritası, eylem planı ve hedefleri belli olan kaliteyi giderek artıran bir üniversite haline dönüşmek zorundayız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a Diş Hekimliği Fakültesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, “Rektörümüzün yaptığı çalışmalar doğrultusunda çok yakında yeni binamıza geçme şansımız olacak. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a fakültemize verdiği desteklerden ve katkılardan dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültemizin A Plus olması yolunda katkıda bulunan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve Diş Hekimliği Fakültesi yönetimi kutlama pastası kesti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir