EÜ Ziraat Fakültesi 59. Dönem Mezunlarını Sektöre Uğurladı

Buse Uçurum-İnanç Babacanoğlu-Emre Gül

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi  2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Genç ziraat mühendislerinin ve peyzaj mimarlarının meslek yaşamına uğurlandığı törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Mustafa Bolca, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, “Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü, bölgemizin ilk ve en köklü üniversitesi olarak; kuruluşundan bu yana evrensel ölçekte bilim dünyasına katkıda bulunmayı, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı araştırmacı ve üretken bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Fakültemiz, kurulduğu günden itibaren yetiştirdiği ziraat mühendisleri ve peyzaj mimarları ile ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamakta önemli katkılar sunmuştur” dedi.

“Ziraat mühendisliği onurlu bir meslektir”    

Öğrenmenin hayat boyu devam ettiğini belirten Ziraat Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Mustafa Bolca, “Sizleri hem teorik alanda hem de uygulama alanında çok iyi yetiştirmeye çalıştık, umarım başarılı olmuşuzdur. Ülkemize hizmet etmeye hazır ziraat mühendisleri oldunuz. Ziraat mühendisliği onurlu bir meslektir. Sizleri bugünlere getiren ailelerinize ve bu mesleği en iyi şekilde yapmanız için sizi bilgiyle donatan hocalarınıza teşekkürü borç biliyorum. Sevgili meslektaşlarım, sizlere hayat boyu başarılar diliyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferdan Çiftçi, “Mezun olmaktan gurur duyduğum Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinin bugün bu duruma gelmesinde emeği geçen fakülte öğretim üyelerimize ve meslek büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Meslek camiamızda, oda örgütlülüğümüze emek vermiş tüm meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tuğlalar, bu günlere gelmemizi sağladıysa bizim de bundan sonra bunların üzerine yeni tuğlalar koyarak daha da yükseltmek gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

Tören sonunda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi dönem birincisi Özgenur Özkan, teşekkür plaketini ve diplomasını Ege Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bolca’nın elinden aldı. Törende ayrıca İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu  tarafından gönderilen iyi dilek mesajları da okundu.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir