EÜ’de miniklere “Eğlenceli Matematik” eğitimi

Alparslan İnaç-Berdan Dinçer-Bana Broo

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “EGEÇEM 2020 Kış Okulu” kapsamında EGEÇEM Merkez Müdürü ve aynı zamanda Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş koordinatörlüğünde, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jale İpek tarafından “Eğlenceli Matematik” eğitimi verildi.

EÜ Eğitim Fakültesinde “EGEÇEM Kış Okulu” bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Eğlenceli Matematik eğitiminin aslında bir ders olmadığını söyleyen Doç. Dr. İpek, “Okullarda sürekli soru çözen, sınavlara hazırlanan öğrencilere bir nebze olsun matematiğin eğlenceli tarafını göstermek için bu eğitimi açtık. Buradaki etkinlikler ile öğrencilerin mutlu olmalarını, matematiğin bir işe yaradığını, bir matematikçi gibi düşünebilmeyi öğrenmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Eğitimi alan öğrencilerin kendi okullarına gelip matematik öğretmenleri olmalarını istediklerini ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Doç. Dr. İpek, “Rutin olmayan problemler, çeşitli oyunlar ve el becerilerini geliştirecek aktiviteler ile eğitimin ilk kısmını tamamladıktan sonra, eğitimin ikinci kısmı olan teknoloji ve matematik ilişkisini incelemek için bilgisayar laboratuvarında eğitimi tamamlıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir