EGEÇEM’ de “Astronomi Etkinliği” düzenlendi

Çağrı Timurcan – Gamze Asav

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM)’in düzenlediği “EGEÇEM 2020 Kış Okulu” etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi’nde “Astronomi Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe EÜ  Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Sipahi, kış okuluna katılan öğrenciler, öğretmenleri ve EÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Doç. Dr. Esin Sipahi öğrencilere verdiği eğitimde güneş sistemi, evrendeki hareketlilikler, gökyüzü olayları hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Esin Sipahi, “Eğitim boyunca  güneş ve ayın hareketleri hakkında verdiğim bilgileri sizlere hem eğitici hem de öğretici hale getireceğim” dedi. Eğitimde,  Doç. Dr. Sipahi öğrencilere oyun hamurları ya da boya kalemleri ile güneş sistemi maketi yaptırdı. Eğitim boyunca öğrenciler görsel oyunlarla hem eğlendi hem de bilgilendi. Etkinlik animasyon videoları ve çocukların sorularına cevap bulması ile son buldu.