EGEÇEM’ de “Kodlama Öğreniyorum” eğitimi

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “EGEÇEM 2020 Kış Okulu” eğitimleri kapsamında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 10- 14 yaş arası çocuklara  “Kodlama Öğreniyorum” eğitimi verildi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jale İpek, kış okuluna katılan öğrenciler, aileleri ve Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı.

Eğitimi veren Doç. Dr. İpek, “ Üniversitemizde düzenlenen bu eğitimler öğretim üyelerimiz tarafından verilmektedir. Ben de günümüz teknolojisini hem yakalamak hem de çocuklarımızın ilgisini bu yöne çekmek adına kodlama öğreniyorum etkinliği düzenledim. Her öğretim üyemiz kendi alanıyla alakalı eğitimler veriyor. Benim alanım da matematik ve teknoloji olduğundan bu eğitimi verdim” şeklinde konuştu.     

Doç. Dr. Jale İpek eğitim hakkında, “Gerçek yaşamda olayların bir sıralanışı var. Yaşam içerisinde olayları nasıl mantıklı bir şekilde sıralıyorsak burada da algoritmik düşence mantığını öğrencilere aşılamak istiyoruz. Onlara kodları yazılmış hazır bir program veriyoruz. Bu program ile öğrencilerden verilen kodları kullanarak çeşitli oyunlar tasarlamalarını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor”

“Kodlama Öğreniyorum” eğitimine katılan çocukların problem çözme, analitik ve yaratıcı düşünme becerileri ile doğru karar verme mekanizmalarının geliştiğini söyleyen Doç. Dr. Jale İpek, verilen eğitimlerden kendilerinin ve öğrencilerin çok memnun olduğunu ifade etti. Ayrıca, öğrencilerin yaşamış olduğu tecrübe ve mutluluğun kendilerini de çok mutlu ettiğini belirtti.

“Kodlama Öğreniyorum” etkinliği sonunda EGEÇEM tarafından düzenlenen “EGEÇEM 2020 Kış Okulu’ndaki eğitimlerini tamamlayan öğrencilere “Eğitim Sertifikası” verildi.

Haber: Kardelen Bektaş- Ozan Toktop- Ufuk Acıbadem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir