Egeli bilim insanı Prof. Dr. Erdem Gürsan’a önemli bir görev daha…!

Egeli başarılı bilim insanı Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, TÜBİTAK  Bilim İnsanı Destek Programları, Araştırma Burs ve Destekleri Grubu ve Yarışmalar Grubu Yürütme Kurulu  üyeliğine seçildi.

Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan’a yeni görevinde başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemiz akademisyenleri son yıllarda  ulusal ve  uluslararası platformlarda hem önemli  görevler  alıyor hem de  bilimsel başarı ile göğsümüzü kabartmaya devam ediyorlar. Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla hedefine yürüyen üniversitemiz, bilimsel araştırma ve projelendirme çalışmalarına daha fazla destek vermeye devam edecek. Ayrıca hem ulusal hem de uluslararası alanda akademisyenlerinin önünü açmak, onların araştırma,  üretme heyecanlarına ortak olmak, teşvik etmek için daha çok çaba göstermeye özen gösterecek.  TÜBA Asli Üyesi ve Asya Bilim Akademileri ve Dernekleri Birliği,  Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi Üyesi olan Eczacılık Fakültesi  Öğretim Üyemiz Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı, Araştırma Burs ve Destekleri Grubu ve Yarışmalar Grubu Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Hocamızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığına (BİDEB) bağlı Araştırma Burs ve Destekleri Grubu ve Yarışmalar Grubu Yürütme Kurulu (GYK) üyeliğine seçildi.

Sağlık Bilimleri alanında 2015 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü Sahibi  Ege Üniversitesi  Eczacılık Fakültesi  Öğretim Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, 2017 yılında Kimya alanında önemli çalışmalar yapmış saygın bilim insanlarına verilen Royal Society of Chemistry – Fellow (FRSC)  ünvanına  layık görüldükten sonra da artan motivasyonu ile araştırma konusu olan nanobiyosensörlerin geliştirilmesi ve özellikle biyosensör temelli tanı kitlerine yönelik bilimsel çalışmalarına  Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde kurduğu laboratuvarda ekibi ile birlikte devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir