Ege’den “Lisansüstü Eğitim Çalıştayı”

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından “Lisansüstü Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. EÜ Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Mahmut Töbü,  EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Bölümü Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tijen Pamir, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Tekin, akademisyenler, alnında uzman konuşmacılar ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren aynı zamanda  “Lisansüstü Eğitim Çalıştayı” Başkanı Prof. Dr. Mahmut Töbü, 21.yüzyılın uzmanlaşma yüzyılı olduğunu ifade ederek, “21.yüzyıl uzmanlaşma yüzyılı. Dolayısıyla bilgiyi kullanan geliştiren ve üreten bir düşünce tarzıyla problem çözebilecek insan gücünü yetiştirmek bizim en temel görevimiz. Bu görev bilinciyle her zaman siz öğrencilerimizin yanındayız. Sevgili öğrenciler sizlerin bilgi gücünüzle geleceğe yatırım yaparak küresel dünyada yer alacağımıza yürekten inanıyoruz ve bu kutsal yolculuğunuzda bizler her zaman yanınızdayız” dedi.

EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emel Öykü Çetin Uyanıkgil, “Ulusal Sağlık Politikalarında Lisansüstü Eğitimin Yeri” ve EÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Orgun “Ege Üniversitesi Sağlık Bilimlerinde Lisansüstü Eğitimin Mevcut Durumu” konularında sunum gerçekleştirdi.

“Yaşam boyu öğrenme çok önemli”

Doç. Dr. Çetin Uyanıkgil, “21.yüzyılın bilgi çağı olduğu kanıtlandı ve bu yüzüncü yılda kişisel gelişimin üst düzeyde olmasını bekliyoruz. Yaşam boyu öğrenme hepimiz için çok önemli. Yaratıcı becerilere sahip olmamız ön plana çıkıyor. Eğitim yaşam boyu kullanılabilecek bir alışkanlık davranış ve araştırma durumu elde etme ve öğrenme gücünü kalıcı kılma esasına dayanmaktadır” dedi. Bireylerin lisansüstü eğitim almalarının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Çetin Uyanıkgil, “Lisansüstü eğitim lisans düzeyinde öğrenilen temel bilgilerin sentez yapıldığı ve eleştiren, üreten bir düşünce tarzıyla problem çözebilecek tutum ve becerilere sahip olmayı gerektiriyor. Bireylerin lisansüstü eğitim almaları onların kişisel ve mesleki yönden gelişimine katkı sağlıyor. Amacımız,  tüm bireyleri kapsayıcı bir eğitime, hayat boyu öğrenmeye, paylaşıma, iletişime açık, teknoloji kullanımına yatkın üretken ve mutlu bir birey yetiştirmek” diye konuştu.

“Ege Üniversitesi Sağlık Bilimlerinde Lisansüstü Eğitimin Mevcut Durumu” sunumunda Doç. Dr. Fatma Orgun, Ege Üniversitesinde sağlık bilimlerine dayalı yüksek lisans ve doktora öğretimine 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu amaç ve ilkeleri doğrultusunda ve lisansüstü eğitim ve öğretim enstitülerinin teşkilat ve işleyiş yönetmeliği ile lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Çalıştaya konuk olarak katılan Prof. Dr. Uğur Tekin, “Başarılı olmanızda iletişim özgüven ve iş arkadaşlarınız çok önemli, iş arkadaşlarınızın sizi eleştirmesi çok kıymetli ben sevgi saygı ve iletişimin önemine inanıyorum. Sevgiyle olan her şey çok güzel olacak. Saygılı olmak çok önemli ve sabırla başarılı olacağız. Sevgi, saygı ve sabırla hayatta başarılı olamayacağımız hiç bir şey yok ve iletişimimiz de iyi olunca başarının geleceğine inancım tam” dedi.

Haber: Ulaş Yıldız – Gülben Yıldırım – Melek Özdemir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir