Ege Üniversitesi markası daha da güçlenecek

Ege Üniversitesi Rektörlüğü markalaşma çalışmaları kapsamında oluşturulan, “Marka Komisyonu” ilk toplantısını yaptı. Ege Üniversitesinin marka değerini daha da iyi hale getirmek için gerekli planlama çalışmalarını yapan Komisyonun ilk toplantısı geniş katılımla Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yönetiminde, Ege Üniversitesinin iç paydaşları ile gerçekleştirildi. Toplantıda, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Köseoğlu “Markalaşma” ile ilgili bir sunum yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi pek çok alanda dünyadaki üniversiteler arasında marka olmayı başarmış bir üniversitedir.   İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında elde ettiğimiz veriler doğrultusunda bu alanlara,  yeni alanlar ekleyerek yoğun bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ege Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurduğumuz komisyon Ege Üniversitesinin kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına ivme kazandırarak, Türk yükseköğretim sistemine örnek teşkil edecek projelere ve yeniliklere imza atacak. Ege Üniversitesi markasını daha güçlü ve uluslararası tanınır bir marka haline getireceğiz ” dedi.

Ege Üniversitesinin kurumsallaşma ve markalaşma çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege üniversitesinin marka değerinin artırılmasına yönelik proje, araştırma merkezlilik, yenilikçilik, teknoloji odaklılık, çevre ve sürdürülebilirlik gibi üniversitenin temel değerleri üzerine oturmaktadır. Proje kapsamında eğitim, yeşil üniversite, sosyal sorumluluk, kariyer olanakları, uluslararasılaşma, spor ve Ege Üniversitesinin gelenekleri başlıklar altında, bütünleşik olarak koordine edilmiş bir dizi faaliyetler öngörülmektedir.   Eğitim başlığı altında, dünyada ve bölgemizde süregelen değişimleri göz önüne alarak yeni programların geliştirilmesi, akreditasyon çalışmaları, nitelikli mezun profilinin sektör, öğrenci ve akademisyen temsilcilerin bir araya gelerek planlanmasını içermektedir. Sosyal sorumluluk kapsamında, EÜ Toplum Merkezinin açılması yoluyla,  özellikle bölge halkının halk sağlığı, ev ekonomisi, kişisel ve sosyal gelişim gibi pek çok konuda eğitilmesi ve farkındalıklarının artırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca EÜ öğrencilerine yönelik olarak kampüs içerisinde çağdaş biçimde tasarlanmış açıkhava çalışma ortamlarının oluşturulması, sosyalleşmeye ve kariyer yönetimine yönelik yeni merkezlerin kurulması, e-spor, havacılık ve inovasyon şenliklerinin organize edilmesi ve öğrencilerin bir parçası olabilecekleri EÜ Spor Kulübünün daha da aktif hale getirilmesi düşünülmektedir” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararasılaşma stratejisi kapsamında seçilen pilot üniversiteden birisi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hem öğrencilerin hem de öğretim üyelerinin uluslararası hareketliliğinin artırılması, uluslararası düzeyde ziyaretçi profesörlerin üniversiteye daha sık gelmesi ve yayın desteği merkezinin açılması yoluyla Ege Üniversitesi’nin uluslararası ortamdaki görünürlüğünün ve bilim dünyasına katkısının daha da artırılması planlanmaktadır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir