Prof. Dr. Budak, “Ülkemiz, üniversitemiz ve geleceğimiz için herkes elini taşın altına koymalı”

Rektör Budak’tan yılın ilk gününde önemli açıklamalar

Prof. Dr. Budak, “Ülkemiz, üniversitemiz ve geleceğimiz için herkes elini taşın altına koymalı”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 2020’nin ilk gününde Ege Üniversitesi Televizyonunda Egelilerle buluştu. Yılın ilk gününde Ege Üniversitesi Televizyonunda “Benim Üniversitem”  programının “Araştırma Üniversitesi” konulu özel bölümüne konuk olan Rektör Budak önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi için, gençlerimizin geleceği için herkes elini taşın altına koymalı, bugüne kadar hep üniversite bize maddi manevi bir şey verdi, bizler de Araştırma Üniversitesi olmak için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Yapımcılığını Ege Üniversitesi Medya ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yaptığı sunuculuğunu Zeynep Kurtboğan’ın üstlendiği “Benim Üniversitem” programı “Araştırma Üniversitesi” özel bölümünde Prof. Dr. Budak araştırma üniversitesi olma yolunda yapılan tüm çalışmalara değinerek Egelileri bu yolda gayretle çalışmaya davet etti.

Programda Ege Üniversitesinin felsefesinden ve amacından bahseden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitenin hedefi belli olursa akademisyenlerin, öğrencilerin, çalışanların hedefi de doğal olarak ortaya çıkar. Bu noktada Ege Üniversitesi Gelecek Şurası’nı yaptık ve oradan birçok çıktı elimize ulaştı, bunlar raporlandı, raporları web sitemizde de yayınladık, çalışanlarımıza da e-mail ortamından gönderdik. Çıkan sonuçlardan en önemlisi Türkiye’de 207 üniversite var araştırma altyapısıyla ve akademik birikimi gücüyle Ege Üniversitesi araştırma üniversitesi olmalı ve bunu yapacak gücümüz de var. Ege Üniversitesi 64 yıllık köklü bir kurum çok geniş bir yelpazesi var. Özellikle Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri alanları biraz daha etkinleştirmemiz gereken alanlar. Bu anlamda da hemen bir araştırma seferberliği başlattık, bu amaçla da TÜBİTAK nezdinde, BAP nezdinde ve çeşitli yazılımlarla araştırma üniversitesini hedefleyecek adımlar attık. Görev tanımımızın ne olduğunu çok net ortaya koyduk. Bu somut hedefler doğrultusunda üniversite olarak kenetlendik ve bu bence başarıya gitmede işin yarısı demek” dedi.

“Araştırma Üniversitesi olma parametrelerini yerine getirdik”

Program kapsamında araştırma üniversitesi olma parametreleri ile ilgili Ege Üniversitesinin yaptığı çalışmaları anlatan Prof. Dr. Budak, TÜBİTAK ve BAP Projeleri, nitelikli bilimsel içerik üretimi, kütüphane çalışmaları, sosyal sorumluluk ve topluma hizmet konusunda yapılan faaliyetler, eğitim-öğretim ve akreditasyon çalışmaları ile üniversite-sanayi işbirliğini sağlama adına yürütülen projelerden ve Ege Üniversitesinin sertifikalı eğitimlerinden bahsetti. Prof. Dr. Budak program sonunda tüm üniversite çalışanlarına seslenerek, “2020 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından araştırma üniversitesi listesi açıklanacak. Bazı üniversitelerle puan farkımız çok düşük, o nedenle bütün akademisyen arkadaşlarımız kendi bulundukları birimlerdeki yöneticilere bu verilerle ilgili destek olsunlar. Ege Üniversitesi için, gençlerimizin geleceği için herkes elini taşın altına koymalı, bugüne kadar hep üniversite bize maddi manevi bir şey verdi, bizler de Araştırma Üniversitesi olmak için elimizden geleni yapmalıyız. Araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda üniversite için herkes bir şey yapsın, kurduğumuz kurula yardımcı olsun, verilerini sağlıklı girsin. İşin sonunda da ‘Ben elimden geleni yaptım’ diyebilsin” dedi.

Prof. Dr. Necdet Budak’ın önemli açıklamalarda bulunduğu “Benim Üniversitem”  programının “Araştırma Üniversitesi” konulu özel bölümünün tamamı, Ege Üniversitesi Televizyonu Youtube kanalından izlenebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir