En çok Ege Su Ürünleri tercih edildi

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yüzde 100 doluluk oranında öğrenci yerleşti. Türkiye’deki 12 su ürünleri fakültesi arasında en çok tercih edilen Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi oldu. EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, “YKS tercih kılavuzundaki su ürünleri mühendisi yetiştiren 12 fakültenin yer aldığı kontenjan sayısının yüzde 46’sı doldu. Bu oranın yüzde 38’ini Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesini tercih eden öğrenciler oluşturuyor” dedi.

Ege Üniversitesi lisans ve ön lisans programlarına, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde, üniversite adayları büyük ilgi gösterdi. Programlara, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yüzde 99,67 doluluk oranında öğrenci yerleşti. EÜ Su Ürünleri Fakültesi ise Türkiye’deki 12 su ürünleri fakültesi arasında en çok tercih edilen oldu. Sonuçları değerlendiren EÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, üniversite adaylarının gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Fakültenin kontenjanlarının yüzde 100 dolduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sunlu, “YKS tercih kılavuzundaki su ürünleri mühendisi yetiştiren 12 fakültenin yer aldığı kontenjan sayısının yüzde 46’sı doldu. Bu oranın yüzde 38’ini Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesini tercih eden öğrenciler oluşturuyor. Ülkemizde su ürünleri sektörü her geçen gün yükselen bir ivme ile gelişiyor. Bu yükseliş grafiğine uyum sağlayacak, donanımlı geleceğin su ürünleri mühendislerini yetiştirmek görevimiz” dedi.

ÖĞRENCİ ODAKLI YÖNETİM

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde “Öğrenci Odaklı Yönetim” modelini benimsemenin bu başarıda önemli olduğunu kaydeden Dekan Sunlu, “Fakültemiz gerek ulusal gerekse uluslararası araştırma platformlarında tercih edilen bir kurum. Fakültemiz, güçlü eğitim kadrosu ile 37 yılda 3 bin 800’den fazla su ürünleri mühendisi mezun etti. Aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında 3 ayrı anabilim dalı tarafından yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyoruz. Sektöre ve kamuya donanımlı yüksek mühendis ve doktoralı mühendis yetiştiriyoruz” diye konuştu. “Yeşil ve Sürdürülebilir Kampüs” politikalarının ve EÜ markasının tercih oranlarının artmasında büyük taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Sunlu, yeni Egelileri dört gözle beklediklerini dile getirdi.

“KOLAY ULAŞILIR OLMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

Öğretim elemanları ile öğrenciler arasındaki iletişimi arttırmaya ve kolay ulaşılabilir olmaya önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Sunlu, “EÜ Akademik Danışmanlık Yönergesi doğrultusunda, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz birebir görüşüyor. Ayrıca öğrencilerimizin bölüm ve fakülte temsilcileri, bölüm başkanları ve dekanlık yönetimiyle belirli periyotlarda bir araya geliyor. Öğrencilerimiz, her hangi bir sorun ya da önerilerini fakültemiz web sayfasında bulunan ‘Mavi Masa’ linki aracılığıyla da öğrenci işlerine ve ilgili yönetimimize iletebiliyor. Üniversitemizde Rektör hocamız tarafından başlatılan ‘Ulaşılabilir Yönetim’ felsefesini fakültemizde de uyguluyoruz” dedi.

UYGULAMALI VE PAYLAŞIMCI EĞİTİM

EÜ ailesinin parçası olan gençlerin, fakülteye ilk adım atmalarının ardından “Oryantasyon Programı” ile fakülteyi ve teknik imkanları tanımalarının sağlandığını vurgulayan Prof. Dr. Sunlu, “Ayrıca her yıl güz döneminin ilk aylarında 2 ve 3. sınıf öğrencileri için ve ikinci dönem gerçekleşen 4. sınıf opsiyon öğrencilerinin katıldığı ‘Deniz Uygulama Seferleri’nin yanında ders kapsamında bir çok tesis ve çiftlik ziyareti yapıyoruz. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi kapsamında eğitimde akreditasyon çalışmalarımız da devam ediyor” diye konuştu. EÜ Su Ürünleri Fakültesi olarak son 3 yılda Erasmus + kapsamında yurt dışına 47 öğrenci gönderdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Sunlu, “8 AB ülkesinde bulunan 12 üniversite ile yaptığımız protokoller kapsamında, öğrencilerimize lisans ve lisans üstü eğitimlerinde değişim programı imkanı sunuyoruz. Tamamı burslu Japonya, İspanya gibi ülkelerde lisans üstü eğitim görmelerine de imkan tanıyoruz. Üniversitemizin uluslararasılaşma politikasına bilimsel anlamda katkılarımız aynı zamanda öğretim üyelerimiz tarafından koordine edilen uluslararası projelerle her geçen gün artıyor” dedi.

SOSYAL MEDYA AKTİF KULLANILIYOR

 Öğretim elemanları ve öğrencilerin sektördeki gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için iletişim araçlarını aktif olarak kullandıklarını belirten Prof. Dr. Sunlu, “Fakültemizin kurumsal web adresi,www.egefish.ege.edu.tr adresini sürekli olarak güncel tutuyoruz. Ayrıca, İnstagram ve Twitter’da @eu_sufak kullanıcı adıyla fakültemiz ve üniversitemizle ilgili paylaşımlarda bulunuyoruz. Yeni Egelileri tebrik ediyorum, bütün hazırlıklarımızı yaptık ve kendilerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir