EÜ’de poliüretan kaplamanın yapısal ve elektrokimyasal özellikleri anlatıldı

Berdan Dinçer-Alparslan İnaç-Furkan İçen-Ozan Toktop

Ege Üniversitesi (EÜ)  Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde  “Korozyon Direnci İçin Çelik Yüzeylerde Poliüretan Kaplamanın Elektrokimyasal ve Yapısal Özelliklerinin Değerlendirilmesi” semineri gerçekleştirildi. Sanayi ve akademiye yönelik yapılan semineri Kimya Mühendisi Sema Ayvaz Şahin verdi.

EÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere EÜ Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bikem Övez, EÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Temel İşlemler Ve Termodinamik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günseli Özdemir, akademisyeneler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Bikem Övez, danışmanlığında yapılan seminerde Kimya Mühendisi Sema Ayvaz Şahin, Poliüretan kaplamanın yapısal ve elektrokimyasal özelliklerinden bahsetti.

Kimya Mühendisi Sema Ayvaz Şahin,  “İçme suyu ve yeraltı borularında kullanılan poliüretan kaplama geliştirmek amacı ile bu projeyi yapıyoruz. Bu şekilde korozyon direncini, su dayanımlarını ve periolojik özelliklerini iyileştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Seminerin  sonunda Prof. Dr. Bikem Övez tarafından Sema Ayvaz Şahin’e “Teşekkür Belgesi” verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir