Ege Üniversitesi geleceğini şekillendirecek dev bir adım atıyor

 Gelecek Şurası, Türk Yükseköğretim ve Milli Eğitim Sistemine örnek olacak

 “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası”

 *Ege Üniversitesi geleceğini şekillendirecek dev bir adım atıyor

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi geleceğini her yönüyle şekillendirecek dev bir adım atıyor. “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” 1000’in üzerinde Egeli öğretim üyesinin katılımı ve profesyonel bir içerikle 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin dünyanın en iyileri arasında yer alabilmesi için yapılacak bu organizasyonun gelecek için yol haritası oluşturacağını söyledi.

Ege Üniversitesini uluslararası arenada hak ettiği yere getirecek ve araştırma üniversiteleri arasına taşıyacak kararların alınacağı “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde gerçekleştirilecek. “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası”nda üniversitenin tüm paydaşları bir araya gelerek, ortak akılla ileriye dönük yol haritalarını tartışacaklar. Şurada, Egeli akademisyenler Ege Üniversitesi’nin geleceği için beyin fırtınası yapacaklar.

Şura’nın, aynı zamanda Türkiye’nin yükseköğretim hedeflerini gerçekleştirmede diğer üniversitelere ve eğitim kurumlarına örnek olacağı düşünülmekte. Araştırma, eğitim, toplumla ilişkilere yönelik işlevleri ve kampüs hayatı konuları çerçevesinde eğilimleri değerlendirmek, idealleri paylaşmak ve akademik birimler arası diyalog ortamı oluşturma amacını da güden “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” Ege Üniversitesi Kapalı Tenis Kortu’nda 5 Mayıs, Cumartesi günü 09:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

“ÖĞRETİM ELEMANLARI, ÜNİVERSİTEMİZİN GELECEĞİNE ODAKLANACAK”

Gelecek Şurası’nın Ege Üniversitesi’nin geleceği için çok önemli olduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Şuranın öğretim elemanlarımızın ideal bir geleceğe odaklanan, yenilikçi katkılarıyla üniversitemizin en iyiye ulaşma konusundaki azmini pekiştireceğine inanıyorum. Dünya genelinde yükseköğretimde talep ve ihtiyaçlarının farklılaşmasının yanında kitle iletişim araçları ve bilgi teknolojileri alanlardaki baş döndürücü gelişmeler eğitim ve öğretimde yenilenmeyi zorunlu kılıyor. Bu değişimi yakalamak için üniversitelerin de mevcut durumunun değerlendirmeleri ve geleceğe yönelik eğitim öğretim politikası oluşturmaları önem arz ediyor. Şûra sonunda gerçekçi ve sürdürülebilir güncel eylem planları oluşturulabilecek. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi’nin, sahip olduğu potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru şekilde kullanması sağlanacak.  Ege Üniversitesi’nin imkânlarına ve insan potansiyeline güveniyoruz. Bundan istifade edeceğiz, bu gücümüzü ortaya koyacağız. Güçlü bir Ege Üniversitesi markası ile yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için üniversite olarak canla başla çalışacağız. Hedeflerimizin geleceğe uygun, uyumlu hale gelmesini sağlayacağız” dedi.

ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Rektör Prof. Dr. Budak, “Türkiye’nin, 2023 yılı hedefi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde olmaktır. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, Ülkemizin dünyanın gelişmiş ekonomileri arasında yer alması için yoğun bir mücadele yürütüyor. Bu hedefe ulaşabilmek için üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Türkiye’nin uluslararası alanda sürdürdüğü ekonomik rekabette başarılı olması ancak ve ancak eğitim ve bilimle gerçekleşebilir. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapılan yoğun çalışmalara biz de üniversiteler olarak katkı sunmak zorundayız. Bu biz bilim insanlarının ülkenin daha da güçlü olması için yapmamız gereken asli görevimizdir. Türkiye’de eğitim, bilim, araştırma anlamında kedimize bu bilgi çağında özgüvenimizi tam anlamıyla kazanmalıyız. Ülke sathında adeta bir bilimsel seferberlik başlatılması ve var olan çalışmaların sonuçlarını kullanacak ve ürüne dönüştürecek özel sektöre aktarmalıyız. Bu anlamda  “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

1050 ÖĞRETİM ELEMANI EŞ ZAMANLI OLARAK BEYİN FIRTINASINA KATILACAK

Öğretim elemanlarıyla değerlendirmeli tercih(deliberative polling) yöntemi ile gerçekleştirilecek olan etkinlikte, 100 yuvarlak masada 1050 öğretim elemanı eş zamanlı işleyecek çalışma grupları halinde şura gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirecekler.

Gelecek Şurası’nda katılımcıların yer alacağı masalar fakülteler arası etkileşimi artırmak amacıyla rastlantısal olarak belirlenecek. Bu masalarda gerçekleşecek fikir paylaşımları ve tercih cihazları aracılığıyla elde edilen toplu sonuçların sunumları doğrultusunda etkileşimin niteliğinin artırılması hedefleniyor. Masalardaki paylaşımlar tercih cihazlarıyla elde edilen niceliksel verilerle birlikte raporlanacak. Bu çalışma 2019-2023 dönemi önceliklerinin belirleneceği stratejik planın hazırlanmasına da katkı sağlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir