Ege’de “Kısas Yöresinden Deyişler ve Nefesler” dinletisi

Başak İlkutlav-Burcu Okutan

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda “Kısas Yöresinden Deyişler ve Nefesler” müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonu’nda düzenlenen dinletiye Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı  Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Cevher, İzmir Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Vekili Yaşar Yücesoy, Ege Üniversitesi Devlet Türk M  usikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Atabey Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı

Dinletiyi, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü lisans öğrencisi Mehmet Doğan gerçekleştirdi. Öğr. Gör. Atabey Aydın’ın danışmanlığını yaptığı dinletide Şanlıurfa Kısas yöresine ait eserler seslendirildi.  Hacı Bektaşi ve Alevilik kültürünün anlatıldığı dinletiye, Deli Divane ve Büryani Baba gibi halk ozanlarının ünlü deyiş ve nefeslerine yer verildi.

Dinleti öncesinde Kısas yöresini tanıtan Doğan, içinde yetiştiği kültürü dinleyenlere anlattı. Üç bölümden oluşan dinletinin son bölümünde, Mehmet Doğan’a babası Naci Doğan eşlik etti. Dinletinin sonunda genç sanatçıya Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Cevher “Başarı Belgesi” verdi. İzmir Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma Derneği Vekili Yaşar Yücesoy ise genç sanatçıya “Teşekkür Plaketi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir