En yüksek puanlı anestezi teknikerliği programı Ege Üniversitesi’nde

EÜ’de Anestezi Teknikerleri Mezunları Buluştu

En yüksek puanlı anestezi teknikerliği programı Ege Üniversitesi’nde

Hazal Haksever – Mücahit Kocu

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  Anestezi Teknikerliği Programı tarafından  “Mezunlarla Buluşma Günü” etkinliği düzenledi. EÜ Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde düzenlenen programda bölüm mezunları öğrencilerle bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaştı.

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Anestezi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Erkan Kahraman’ın koordine ettiği programda konuk olarak Anestezi bölümünün ilk mezunlarından Demet Erol ve 1997 yılında mezun olan Şükran Balkaner yer aldı.

Etkinlikte konuşan Öğr. Gör. Dr. Kahraman, kısa bir süre öncesine kadar gerekli yerlerde anestezi uzmanı kullanılmadığını, anestezi eğitimi almamış kişilerin anestezi işlemini yaptığını ancak günümüzde bu yanlıştan vazgeçildiğini söyledi. Dr. Kahraman, “En yüksek puanlı anestezi teknikerliği programı Ege Üniversitesi’nde. Çok fazla anestezi teknikeri mezun oluyor ve bu nedenden dolayı devlet hastanelerine alımlarda öne çıkmak için mesleğinizi iyi öğrenmenin yanı sıra KPSS’ye çok iyi hazırlanmanız gerekli’’ diye tavsiyede bulundu.

Anestezi Teknisyen ve Teknikerler Derneği eski başkanı Şükran Balkaner, dernek hakkında bilgilerin olduğu bir sunum yaptı. Balkaner, “Öğrencilere tavsiyem,  eğitiminizi aldıktan sonra mutlaka kendinizi geliştirin. Çünkü anestezi teknikerinin sürekli aktif olmalı.  Yabancı dilinizi geliştirin” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Şükran Balkaner, Demet Erol ile birlikte öğrencilerin sorularını yanıtladı.  Soru-cevap etkinliği sonrasında Koordinatör Dr. Erkan Kahraman,  Balkaner ve Erol’a “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir