Ege’de “Wiley Yazar Seminerleri”

“Uluslararası Akademik Dergilerde Yayın Yapmak: Adım Adım Bir Rehber”

Deniz Can Erdoğan

Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda  “Wiley Yazar Seminerleri Uluslararası Akademik Dergilerde Yayın Yapmak: Adım Adım Bir Rehber” semineri verildi. Wiley Yayınevi Eğitim Sorumlusu Duygu Paçalı tarafından verilen seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bilimsel dergilerde makale yazma konusunun tartışıldığı seminerde Eğitim Sorumlusu Paçalı, katılımcılara; Neden yayın yapılır? Makale yazma, sunum ve hakem değerlendirmesi, basım aşaması ve telif hakları gibi konularda bilgiler verdi.

Eğitim Sorumlusu Paçalı, seminerde Ege Üniversitesi’nin çok iyi bir Wiley kullanıcı kitlesine sahip olduğunu belirtti. Paçalı, “Wiley ile 1997’den beri bin 500’den fazla içeriğe erişilebiliyor. Wiley, bir ayağı İngiltere’de bir ayağı da Amerika’da olan bir şirket. Amacı ise bilimsel yayınları, akademisyenlerle iş birliği içerisinde akademik ortama aktarmaya çalışmak” diye konuştu.

Eğitimin sonunda Eğitim Sorumlusu Paçalı,  gerçekleşen seminerle ilgili dokümanların Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanacağını belirterek katılımcıların sorularını cevapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir