EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde “Kariyer Yolculuğu” Söyleşisi

Uzm. Ebe Sert, “Ege Üniversitesi diploması size yurtdışında ayrıcalık sunuyor”

Emre Çolakoğlu-Efe Soylu- Rabia İşeri

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunlar Komisyonu tarafından “Mezunlarla İlişkiler, Başarı ve Kariyer Planlama” eğitimleri doğrultusunda “Kariyer Yolculuğu” söyleşisi gerçekleştirildi. EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye, EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rabia Ekti Genç, Ebelik Bölümü Araştırma Görevlisi Zehra Baykal Akmeşe,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Söyleşide konuşan Uzman Ebe Ebru Sert kariyer yolculuğunda yaşadığı tecrübelerini gençlere aktardı.

Söyleşinin açılışında konuşan Araştırma Görevlisi Zehra Baykal Akmeşe, “Kariyer günlerini, öğrencilerimizin mezun olduktan sonra hangi aşamalardan geçebileceklerini dinlemeleri için düzenliyoruz. Özellikle şunu söyleyebilirim ki mezun olduktan sonra biz sizinle bağlantımızı koparmayacağız, aramızdaki bağ bitmeyecek ve iletişim halinde kalacağız çünkü öğrencilerimizi önemsiyoruz, yaşam süresince öğrenme önemli. Bunun için sizin de çaba sarf etmeniz gerekiyor. Ege’den mezun olan meslektaşımız Uzman Ebe Ebru Sert size edindiği tecrübelerini paylaşacak” diye konuştu.

Sektörde bulunduğu ilk dönemlerin kendisini zorladığını ifade eden Uzman Ebe Sert, “Çalışmaya her zaman devam ettim fakat daha sonra hayalim olan akademisyenliğe yöneldim. Çalışma sürecinde siz istediğiniz kadar öğretme hevesinde olsanız da karşınızdaki sizden eğitim almak istemiyor, benim beklentim çok yüksekti siz bu hatayı yapmayın çünkü karşı taraf anlatmak istediklerinizi almak istemiyor olabilir, beklenti ne kadar düşük olursa küçük kazanımlar sizi o zaman mutlu ediyor” dedi.

Egeli olmanın ayrıcalığına ve Ege Üniversitesi diplomasının yurtdışında geçerliliği olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Uzman Ebe Sert, “İngilizceyi bilmek çok önemli fakat artık ikinci bir dilde isteniyor. Sınavlar, stajlar, raporlar sizi zorlayabilir bende o süreçten geçtim fakat ileride öğrendiğiniz her şey işe yarıyor”  dedi.

İş yaşamından önemli kesitleri aktararak gençlere çalışma hayatına ilişkin öğütler veren Uzman Ebe Ebru Sert’e Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekti Genç “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir