Prof. Dr. Budak, “Rektörle Öğrenci Sohbetleri” programında Egeli gençlerle sohbet ediyor

Radyo Ege Kampüs yeni yayın döneminde öğrenci odaklı yapım ve yayınlarla fark yaratıyor

İZMİR(Ege Ajans)- İzmir ve çevresinde 100.8 FM bandından yayın yapan Radyo Ege Kampüs, yeni yayın döneminde “Rektörle Öğrenci Sohbetleri” programıyla her hafta Salı ve Perşembe günleri saat 13.00’ de Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Egeli gençleri buluşturuyor. 

Öğrencilerleler sık sık bir araya gelmeye özen gösteren Prof. Dr. Necdet Budak,  şimdi de Radyo Ege Kampüs’te öğrencilerin soru, görüş ve eleştirilerine cevap veriyor.  Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi  Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın hazırladığı programda, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Şebnem Karakuş, Doç. Dr. Burcu Balcı’nın  sorularına içtenlik ile  cevap verdi.

Hayatında ilk kez bir rektörle samimi sohbet gerçekleştirildiğini ifade eden Şebnem Karakuş “Ben ilk olarak rektör hocanın engelli öğrencilerle özel bir şekilde görüşmek istediği haberini aldığımda çok şaşırdım. Çünkü öğrencilik hayatım boyunca yani 2009’dan bu yana fakültemdeki dekanımla bile sohbet etmişliğim yok. “Kesin bu bir vaatten öteye gitmeyecek” diye düşündüm. Alışılmış tipik bir yönetici profili olarak düşündüm. Fakat ertesi gün biz buluştuk ve bir engelli arkadaşım daha yanımdaydı. Birlikte inanılmaz derinlikte, inanılmaz samimiyette bir sohbet gerçekleştirdik ve bunu hayatımda ilk kez bir rektörün odasında gerçekleştirmek benim için çok zenginlikleri olan bana çok şey katan bir anı olarak belleğimde yer etti” dedi.

Öğrenci odaklı bir eğitim anlayışına önem veren Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrencinin özellikle huzurlu ve güvenlikli bir ortamda eğitim alması için onların sorunlarıyla yakından ilgilenmek gerekiyor. Maalesef bizim ülkemizde geleneksel bir hal alan öğrenciyle rektör arasında, dekanla öğrenci arasında, yöneticilerle öğrenci arasında mesafeli tutumu komple kaldırdık. Öğrencilerimizle iç içeyiz. Bundan da gurur duyuyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Ülkenin geleceği. Üniversitenin bütün amacı ülkenin geleceğine yatırım yapmak. Öğrencilerimiz yüz yüze görüşmenin yanı sıra, sosyal medyadan da bana rahatlıkla ulaşabiliyorlar.  Davet eden öğrencilerimizin evlerine de misafir oluyoruz. Kampüste de  sık sık bir araya geliyoruz. Derslere giriyoruz. Hocalarımızla derslerde öğrencilerimizle birlikte sohbet ediyoruz. Bu birlik beraberliği sağladığımız zaman da yapamayacağımız hiçbir şey yok diye düşünüyorum” dedi.

Yayınlarını FM bandı 100.8 Mhz ve www.radyoegekampus.com adresinden sürdüren Radyo Ege Kampüs, İzmir ve çevresinde FM bandından yayın yapan tek üniversite radyosu. Yeni dönemde halihazırda otuz iki programla yayınlarına devam eden Radyo Ege Kampüs, farklı müzik türlerinden sohbetlere, sağlıktan bilimsel çalışmalara; spor-sanat ve kültürel etkinliklerden söyleşilere dinleyici isteklerinden renkli konu ve konuklara kadar geniş bir yelpazede hazırlanan yapım ve yayınlara devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir