EÜ’de Sinema Yüksek Lisans Öğrencilerinin ilk belgesel heyecanı

Ege Üniversitesi’nde “Sinema İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı” kapsamında eğitimlerine devam eden öğrenciler belgesel film çekiyor.

Mesleğinin zirvesine ulaşan pek çok kişi bir yandan asıl işlerini sürdürürken diğer yandan Ege Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora programları ile eğitim hayatlarına devam ediyorlar. Ege Üniversitesi’nde farklı meslek gruplarından insanları bir araya getiren Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Anabilim Dalı kapsamında   “Sinema İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı”, teorik dersler ile beraber uygulamalı projelerine de devam ediyor. Program öğrencileri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin de katkılarıyla ilk belgesel filmlerinin çekimlerine başladı.

EÜ Sinema Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri, ilk belgesel filmlerinin çekimlerine başladı. Güncel bir konuyu ele alan öğrenciler, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ile geliştirdikleri projede özellikle toplumda farkındalık yaratmayı ve bilinç oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdiler. Bu dönem için planlanan belgesel projesinde, güncel bir sorunu farklı bakış açısıyla ortaya koymayı amaçlayan belgesel ekibi, çalışmalarına heyecanla devam ediyor.

“Belgesel Sinema Kuramları” ve “Belgesel Film Teknikleri” üzerine eğitim alan öğrenciler, yeni projeleri için de hazırlıklarını sürdürüyor.  Güncel sorunlar üzerine belgesel sinema yoluyla daha geniş kitlelere ulaşmak isteyen öğrenciler, bilim ve sanat işbirliğinin oluşması adına üniversite ortamının önemli olduğuna inanıyorlar. Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’nın “Belgesel Filmde Yapım ve Yönetim” dersinin uygulaması olan projenin, ocak ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

Sinema Tezsiz Yüksek Lisans programı kapsamında sinema alanında kavram ve kuramlara hâkim olması amaçlanan öğrenciler,  eğitimlerinin sonunda yüksek lisans diplomasına sahip oluyorlar.  İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesindeki dijital kurgu ünitesi, fotoğraf laboratuvarı ve çekim stüdyosundan yararlanan öğrenciler, aldıkları teorik bilginin pratikte kullanımına yönelik çalışmalarda da yer alırken öğrendiklerini uygulama fırsatı yakalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir