Makine iş ve akademi dünyası EBİLTEM’de bir araya geldi

Ege Üniversitesi’nde  “Sektör Günleri” devam ediyor

Makine iş ve akademi dünyası EBİLTEM’de bir araya geldi

Ege Akarca- Eren Cihanoğlu

Ege Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle ‘‘Ege Üniversitesi Sektör Günleri’’nin üçüncüsü “Makine” sektörü özelinde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sanayi sektörü ile üniversitemiz akademik kadroları işbirliği içinde önemli çalışmalar sürdürüyorlar. Bu çalışmaların artarak devam etmesi için her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda akademisyenlerin ve sanayicilerin İzmir ve Bölge sanayinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ortak yürüteceği projelerin artırılmasını amaçlayan program, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM-TTO) Konferans Salonunda yapıldı. Buluşmaya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Tolga Kale, EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, sanayi sektörü çalışanları ve akademisyenler katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak etkinlikte yaptığı konuşmada  “Ege Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sektör toplantılarının üçüncüsünü düzenliyoruz. Sanayinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sanayi sektörü ile üniversitemiz akademik kadrolarının işbirliği içinde olması gerekiyor. Bilimden başka çözüm  yolumuz yok. Bir firma ürettiği ürün bazında teknolojik, optimize ya da geliştirme anlamında sıkıntı yaşıyorsa, üniversitemiz hocalarıyla birlikte bunların üstesinden gelebiliriz. Devlet üniversitesi olarak özel sektörle işbirliği çok önemli zira birçok insan buralardan ekmek yiyor ve bunun artması ülke ekonomisini de kalkındırır” dedi.

İzmir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Tolga Kale ise bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni ettiğini ifade etti.  Kale, “Sektör temsilcilerini akademik dünya ile bir araya getirerek ortak aklın yeni projelere, üretime ve ticarete dönüşeceğine inanıyoruz. Makine, ülkemizde önde gelen sektörlerden birisi. Firmalarımız dünya standartlarında üretim ve ihracatlar gerçekleştiriyor. Zaten İzmir de bu konuda öncü olan bir kent” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ege Üniversitesi akademisyenlerinin makine ve sanayi konuları hakkında sunumları gerçekleşti. Sektör temsilcilerinin sorunlarının paylaşımıyla devam eden program, soru – cevap etkinliği son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir