Kampüste “Sağlıklı Yaşam Projesi” 24 Şubat’ta Hayata Geçecek

EÜ’de  gençlere spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık kazandırılacak

Kampüste “Sağlıklı Yaşam Projesi”  24 Şubat’ta Hayata Geçecek

Ufuk Acıbadem – Hakan Tanım – Enes Bjelak

Ege Üniversitesi’nde, öğrencilere spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık kazandırmak ve bilinçlendirmek amacıyla “Kampüste Sağlıklı Yaşam”  sosyal sorumluluk projesi hayata geçirilecek. Arş. Gör. Tırpan, “Sosyal Sorumluluk Projesindeki hedef kitlemiz Ege Üniversitesinde öğrenim görmekte olan ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm öğrencilerimizdir. Projeyi, sporcu geçmişi ile bilinen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle 24 Şubat’ta hayata geçireceğiz” dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Arş. Gör. Meral Sevinç Tırpan, Ege Üniversitesinde eğitim gören tüm öğrencilerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla, eğitim hayatlarını spor ile birleştirecek “Kampüste Sağlıklı Yaşam”  sosyal sorumluluk projesini gerçekleştireceklerini söyledi. Arş. Gör. Tırpan, bu etkinliğin doktora eğitimi sırasında hocası olan EÜ İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Genel Reklamcılık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Fırlar’ın teşvikleri  ve sporcu geçmişi ile bilinen  EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle 24 Şubat’ta hayata geçirileceğini belirtti.

Arş. Gör. Tırpan “Sosyal Sorumluluk Projesindeki hedef kitlemiz Ege Üniversitesinde öğrenim görmekte olan ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm öğrencilerimizdir. Ayrıca okulumuzda Spor Bilimleri Fakültesinde, 2010 yılından bu yana 340 metrekarelik bir alanda faaliyet  gösteren ‘Sağlıklı Yaşam’ salonumuz mevcut. Ben de bu salonun iki yıldır idari koordinatörlüğünü yapmaktayım. EÜ, spor yapabilmek adına birçok imkânı bünyesinde barındıran bir üniversite. Fakat öğrencilerimizin bu imkânları yeterince kullanmadıklarını fark ettik. Projenin amacı da genel olarak zaman, maliyet, konum ders yükü gibi sebeplerden dolayı spor yapmayan yada erteleyen öğrencilerimizi ‘Kampüste Sağlıklı  Yaşam’ sloganıyla spor yapmaya teşvik etmektir” dedi.

Arş. Gör. Tırpan “Bunların yanı sıra önemli bir başka boyut da sosyalleşme. İşte tüm bu sorunlar ve daha fazlası, projemizin ortaya çıkmasına yol açtı. Bir de tabi ki Rektörümüz Prof. Dr. Budak’ın sporcu geçmişi ve spora bakış açısı bizi bu projede cesaretlendirdi. Açıkça kendilerinden de almış olduğumuz onay ile 24 Şubat’ta aktivitelerimize başlamayı planlamaktayız” dedi. Projenin amacının üniversite öğrencilerine spor ve sağlıklı yaşam kesişiminde farkındalık yaratmak ve onları bilinçlendirebilmek olduğunu söyleyen Arş Gör. Tırpan “Sporu bir eğlence ve sosyalleşmeleri için bir araç olarak öğrencilerimizin hayatlarına katmak istiyoruz. Ayrıca projeye katılmak isteyen öğrencilerimiz www.sosyalsorumluluk.ege.edu.tr adresindeki projeler sekmesindeki ‘Kampüste Sağlıklı Yaşam’ linkine tıklayarak güncel eğitim ve antrenman programlarına ulaşabilir ve başvurularını oradan yapabilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir