Prof. Dr. Parsa “Çocukların dijital dünyaya farklı bakmalarını hedefliyoruz”

“EGEÇEM Sonbahar Okulu” Eğitimleri Devam Ediyor

Prof. Dr. Parsa “Çocukların dijital dünyaya farklı bakmalarını hedefliyoruz”

Hülya Ceylan – Cansu Er- Toprak Çelik

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM)’nin düzenlediği “Stop Motion Animasyon Film Atölyesi” Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde başladı. Program hakkında konuşan atölye koordinatörü Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “ Etkinlikte, 7-12 yaş grubundaki öğrencilerin dijital teknolojide üretken olmasını ve tatil dönemlerini daha verimli geçirmesini amaçlıyoruz” dedi.

EGEÇEM’in çocuklara yönelik düzenlediği “Stop Motion Animasyon Film Atölyesi” eğitimlerinin koordinatörlüğünü, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Arş. Gör. Elçin Akçora As üstlendi. Oyun hamurlarının, kuklaların ve oyuncakların hareketlerinin her karesinin fotoğraflanması sonucu ortaya çıkan stop motion animasyon tekniği ile çocuklara sanatsal yaratıcılık kazandırılmasının hedeflendiği eğitim, çocukların eğitimcinin verdiği öyküler ile bir senaryo oluşturmasıyla başlıyor. Çocukların, yaratıcılıklarının ve estetik algılarını geliştirilmesinin amaçlandığı atölye kapsamında ayrıca, çocuklara birçok animasyon film izlettirilerek türe özgü bilgi sahibi olmaları da sağlanıyor.

Program hakkında bilgi veren Prof. Dr. Parsa “ Dört yıldır düzenlediğimiz ‘Stop Motion Animasyon Film Atölyesi’nde çocukların teknolojik bağımlılık geliştirdikleri bu dijital dünyaya farklı bakmalarının sağlanması ve bu yolla bağlılıklarının azaltılması hedeflenmektedir. Dijital dünyada tüketici değil üretken olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir