“Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”

Ege Üniversitesi,  Cumhurbaşkanlığı himayesinde bir ilke daha imza atıyor…

“Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”

Ülkemizin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde bir ilke daha imza atıyor.

Ege Üniversitesi tarafından Türkiye’nin sağlık politikalarına katkıda bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde “Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”  gerçekleştirilecek.

Şuranın açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, farklı disiplinlerden 600’e yakın akademisyen, sağlık sektörü çalışanı ve bürokrat katılacak.

Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik, Ziraat, Fen, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik,  Eğitim, Spor Bilimleri, Çeşme Turizm fakülteleri ile Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, EBİLTEM ve ARGEFAR gibi  akademik  birimlerinin yanı sıra sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar, üniversite dışından sağlık  alanında çalışma yapan akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve paydaşların katılacağı “Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası”, 22 Kasım 2019 Cuma günü 09.00 ile 16.00 saatleri arasında Ege Üniversitesi 50. Yıl Spor Salonu’nda yapılacak.

Sağlık alanında lider ve marka bir üniversite olan Ege Üniversitesi’nde yapılacak olan Şura,  sağlık alanı özelinde ve disiplinlerarası çalışmalar yürüten öğretim elemanlarını ve dış paydaşların temsilcilerini bir araya getirecek. Şura ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Daha önce üniversitemizin geleceğini şekillendirdiğimiz ‘Ege Üniversitesi Gelecek Şurası’nı yaklaşık bin öğretim elamanımızla gerçekleştirdik.  Şimdi de ‘Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nı düzenliyoruz. Şura’da tam gün boyunca sağlıkla ilgilenen öğretim elemanlarımızı ve önemli dış paydaşlarımızın temsilcilerini bir araya getireceğiz.

Bu etkinlikte üniversitemizin sağlık alanında yaşadığı değişime ve dönüşüme odaklanarak Ege Üniversitesini sağlıklı yaşamın cazibe merkezi  haline getirmek için ortak   bir anlayış geliştirmeyi hedefliyoruz.

Şura’da ayrıca sağlık alanında stratejik bir çerçevenin geliştirilmesine katkı sunmayı, bunu desteklemeye yönelik kantitatif ve kalitatif bilgileri derlemeyi arzu ediyoruz” dedi.

Şura’nın interaktif bir katılım yöntemi ile gerçekleştirileceğini ifade eden Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “ Bu etkinlikte 60 yuvarlak masada 600 katılımcı eş zamanlı işleyecek çalışma grupları halinde şura, gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirecekler. Bu masalarda gerçekleşecek fikir paylaşımları ve tercih cihazları aracılığıyla elde edilen toplu sonuçların, sağlık alanında bizlere değerli katkılar sunacağı verimli bir gün geçirmeyi hedefliyoruz. Masalardaki paylaşımlar, masa görevlileri aracılığıyla hiçbir detayını kaçırmadan not edilecek ve tercih cihazlarıyla elde edilen niceliksel veriler raporlanarak üniversitemizin sağlıklı yaşam konusundaki adımlarına ışık tutacak. Tüm katılımcıların yenilikçi katkılarıyla üniversitemizin sağlık konusunda en iyiye ulaşma azmini pekiştireceğine inandığım ‘Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşamın Geleceği Şurası’nda Üniversitemiz için önemli çıktıların olacağına inanıyorum” dedi.

Güçlü bir sağlık altyapısına ve nitelikli bilim insanı potansiyeline sahip olan Ege Üniversitesi’nde,   son iki yılda hayata geçirilen projelerle sağlık turizmi ve   tematik alanı ile  sağlık konseptine yönelik önemli bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirildi.  İki oturum şeklinde yapılacak şuranın sabah oturumunda  “Sağlığın Geleceği ve Değişim Gündemi ve Üniversite Araçları”; ikinci oturumunda ise “ İyi Yaşamın Merkezi İzmir, Sağlıklı Yaşamın Öncüsü Ege Üniversitesi” konuları ele alınacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir