EÜ Bilal Saygılı Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılacak

Ege Üniversitesi kampüsünde yapımı tamamlanan Bilal Saygılı Camisi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Ege Üniversitesi kampüsünde yapımı tamamlanan Bilal Saygılı Camisi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 16. Yüzyıl klasik Osmanlı mimari sanat anlayışı ve üslubu esas alınarak yapılan cami, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Devlet Erkânı, İzmir Protokolü, sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve vatandaşların katılımıyla, 22 Kasım tarihinde Cuma namazına müteakip düzenlenecek programın ardından ibadete açılacak.

Hayırsever iş insanı Bilal Saygılı tarafından yaptırılan camiinin açılışı ile ilgili sosyal medyadan bir mesaj yayınlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Yerleşkemizde yapımı tamamlanan camimizin açılışı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecektir. Açılış töreninde Ege Üniversitesi ailesi olarak bulunmaktan memnuniyet duyacağız” sözlerine yer verdi.

Temelleri 2016 yılında atılan cami, 16. Yüzyıl klasik Osmanlı mimarisi bugünün teknolojisi birleştirilerek inşa edildi. Cami’nin kapasitesi kapalı mekân itibariyle 3 bin, açık mekânlarla 7 bin kişilik. Ayrıca, 400 kişi kapasiteli konferans salonu, mini sinema salonu ve modern bir ses sistemi bulunuyor.