Egeli özel sporcu Rektör Budak’ı ziyaret etti

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası’nda 2 altın 1 gümüş madalya kazanan Ege Üniversitesi (EÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Özel Sporcular Yüzme Şubesi Milli Sporcu Şevval Tekin, annesi ve antrenörü ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Genç sporcunun Türkiye’nin gururu olduğunu söyleyen Rektör Budak, sporculara desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Özel Sporcular Yüzme Şubesi Milli Sporcusu Şevval Tekin, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen Saraybosna Açık Yüzme Turnuvası’nda elde ettiği başarılarla Türkiye’nin gururu oldu. Egeli Milli Sporcu Şevval Tekin, 100 metre Kelebek kategorisinde Altın, 100 metre Kurbağalama kategorisinde Altın ve 200 metre Karışık kategoride Gümüş madalya kazandı. Turnuvada, genç sporcunun da yer aldığı Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu IPC Yüzme Takımı toplamda 16 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Genç sporcu, annesi Müjgan Tekin ve antrenörü Anıl Şen ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret etti.

“TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU”

 Küçük yaştan beri Ege Üniversitesi bünyesinde spor yapan özel sporcu Tekin’in elde ettiği başarıdan mutluluk duyduğunu kaydeden Rektör Budak, Egeli sporcuların dünya çapında başarılara imza attığını hatırlattı. Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak Türkiye’nin gururu oluyoruz. Özel sporcumuz Şevval’i tebrik ediyorum. Sporcularımıza her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Yeter ki Türk Bayrağını şampiyonalarda dalgalandırmaya devam etsinler” diye konuştu.

“BİR ANNE OLARAK ÇOK MUTLUYUM”

Kızını bir an olsun yalnız bırakmayan anne Müjgan Tekin, desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teşekkür edip, “Bir anne olarak çok mutluyum. Başta Rektörümüz olmak üzere, antrenörümüz ve üniversitemize minnettarım. Biz hep iyi insanlara denk geldik. Dilerim herkes böyle iyilere denk gelir” dedi.

Turnuva ve öncesindeki hazırlıklarının yaklaşık 11 günlük bir süreci kapsadığına değinen genç sporcunun antrenörü Anıl Şen, söz konusu sürecin 5 gününü kampta antrenman yaparak geçirdiklerini söyledi. Daha çok çalışarak hedeflerini büyütmeyi istediklerini dile getiren Şen, “İyi bir kamp dönemimiz oldu. Şevval madalya almaya çok hevesliydi. İlk gün 2 son gün de 1 madalya alarak toplamda 3 madalyayla ülkemize döndük. Bunun 10 Kasım’da olması bizim için daha büyük bir anlam ifade etti. Daha çok çalışarak hedeflerimizi de büyütmeyi istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir