EÜ Uluslararası 8. EGEART Sanat Günleri ilk çalıştay ile başladı

EÜ Kampüsünde “Yeryüzü Sanatı Çalıştayı”

 EÜ Uluslararası 8. EGEART Sanat Günleri ilk çalıştay ile  başladı

 Mediha Ekici – Faruk Elgörmüş –Tanna Briliant Dwizky

Ege Üniversitesi Uluslararası  8. EGEART Sanat Günleri ilk çalıştay ile  başladı.   Ege Üniversitesi Sanat ve Tasarım Topluluğu (EGESANAT) ve Ege Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu(EFOT) tarafından 8.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında Patika Sanat Grubu yönetiminde “Doğa-Yeryüzü Sanatı Çalıştayı” düzenlendi. Ege Üniversitesi Toplulukları Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleşen çalıştayda “İzdüşüm” teması işlendi. Çalıştayın ilk gününde eğitim semineri verilirken, ikinci gününde uygulamalı doğa sanatı yapılması planlandı.  Düzenlenen eğitim seminerine EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Aysel Ildızlı, Patika Sanat Grubu Başkanı Heykeltıraş Varol Topaç, Tuğçe Aytürk, Buse Mutan, Ressam Oktay Değirmenci, Aysun Öz ve Seramik-Cam Sanatçısı Sema Okan Topaç ve etkinliğe ilgi duyan öğrenciler katıldı.  

EgeArt Sanat Günleri’nin bu yıl 8’inci kez İzmirliler ile buluşacağını söyleyen EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “EgeArt, bu yıl Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın onursal başkanlığında sanatseverle buluşuyor. EÜ öğrenci topluluklarının ve Patika Sanat Grubunun katkılarıyla EgeArt Sanat Günleri’nin ilk çalıştayına burada başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Patika Sanat Grubu Başkanı Varol Topaç, doğa sanatçılığı yapmak için bir araya gelen 6 kişilik bir gruptan oluştuklarını ve 4 yıldır doğa üzerine çalışmalar yaptıklarını söyledi. Topaç, “Amacımız insanların doğa ile bütünleşmesini sağlamak, bir farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı yaratırken bunu sanat ile birleştiriyoruz” diye konuştu.

Doğa sanatının dünyadaki en önemli temsilcisi YATOO-İ Sanat Grubu olduğunu belirten Topaç, bu grubun uluslararası organizasyonlar ile doğa sanatını yapan kişilerin bir araya gelmesini sağladığını belirtti. Topaç, Türkiye’de “Portİzmir4” adı altında uluslararası bir çalışma yaptıklarını ve amaçlarının her mevsim en az bir çalıştay yapmak olduğunu söyledi. Yapılan sanat çalışmalarını katılımcılar ile paylaşan Topaç’ın sanatseverlerin eserler ile ilgili sorularını cevaplamasının ardından seminer son buldu. Çalıştayda gerçekleştirilen çalışmalar, fotoğraf ve video olarak belgelenecek ve Ege-Art Sanat Günlerinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle paylaşılacak.

Patika Sanat Grubu

Varol Topaç’ın 2015 yılında oluşumunu başlattığı Patika Sanat Grubu’nu bir araya getiren güç doğa. Grup; Heykeltıraş Varol Topaç, Tuğçe Aytürk, Buse Mutan, Ressam Oktay Değirmenci, Aysun Öz ve Seramik-Cam Sanatçısı Sema Okan Topaç’tan oluşuyor. Doğada yaptıkları çalıştaylarla bir araya gelen Patika, doğa ile düşünen, bütünleşen, tasarlayan, doğaya sanatla bakan ve doğadaki yaratı süreciyle mutlu olan bir grup. Patika Sanat Grubu, yaşadığı deneyimleri paylaşarak ulusal ve uluslararası etkinler oluşturmayı amaçlıyor. Patika Sanat Grubu, Doğa- Yeryüzü- Sanatı uygulamalarında doğanın sunduğu renk, doku, doğal malzemeleri; çalılar, dallar, yapraklar, toprak, taş, vb kullanıyor. Ayrıca her mevsimde doğadaki değişim-dönüşümün kattığı zenginliği değerlendirip çalıştaylar düzenleyen grup, bu süreçteki çalışmaları fotoğraf ve video olarak belgeleyerek, dijital çıktıları ile sergiler oluşturuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir