Egeli bilim insanı Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, yeniden AASSA-WISE üyeliğine seçildi

Egeli bilim insanı Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, yeniden AASSA-WISE üyeliğine seçildi.  Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi olan Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, Asya Bilim Akademileri ve Dernekleri Birliği (AASSA)’nin  “Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi”ne (WISE) 2019-2021 dönemi için yeniden “Üye” seçildi.

Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan’ı başarısından dolayı tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyemiz ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan, TÜBA tarafından aday gösterildiği Asya Bilim Akademileri ve Dernekleri Birliği’nin  (AASSA) 2017-2019 yılları arasında görev aldığı Bilim ve Mühendislikte Kadın Komitesi”ne (WISE) 2019-2021 dönemi için yeniden seçildi. Araştırma üniversitesi olma yolunda tüm gayretleri ile çalışan Ege Üniversitesi olarak bilime ve bilim kadınlarına her zaman gereken önemi gösteriyoruz. Bilimi, engin bilgileri ile yürüten tüm bilim kadınlarını hocamızın nezdinde tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, üyesi olduğu AASSA-WISE  Komitesi’nin  önümüzdeki 2 yıllık süre  içerisinde  “Women in Science” temalı uluslararası çalıştay ve toplantıları düzenleyeceğini, çalıştay raporlarının hazırlanması ve diğer paydaşlarla paylaşılması yönünde çalışmalarında aynı şekilde sürdürüleceğini  belirtti.

 Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, AASSA’ya üye ülkelerde bilim kadınlarını bilime ve mühendisliğe teşvik etmek,  bilim ve teknolojide kadınların statülerini ve mevcut profillerini belirlemek amacıyla çeşitli faaliyetlere katılmanın yanı sıra, “Profiles of women scientists in Asia: Their inspirational stories” başlıklı kitabın hazırlanmasında aktif görev aldı.  Kitap ile ilgili konuşan Prof. Dr. Erdem Gürsan, “AASSA ve Küresel Bilim Akademileri Ağı (IAP) desteği ile basılan kitabın Ekim 2018 yılında  sadece AASSA’ya üye ülkelerinde değil, global düzeyde de tanıtımı yapıldı. Asya’da alanında tanınmış rol model olan 50 seçkin bilim kadını ile  yapılan röportajları içeren kitap, bilim kadınlarının geçmişten günümüze geçirdikleri bilimsel sürece yönelik izlenimleri ve  tecrübelerini yansıtıyor” dedi.

AASSA’ya üye ülkelerde, bilim kadınları sorunlarını tespit etmek, kadınların bilimde ilerlemesi için hükümetin teşvik politikalarını ve bilimsel rolünü keşfetmek, kadınların rolünü teşvik etmede en iyi uygulamaları belirlemek kadınları bilim ve teknolojide profesyonel olmaya teşvik etmek için doğru yöntemleri bulmak,  AASSA-WISE  Komitesi’nin çalışma konuları içerisinde yer alıyor.a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir