EÜ’de Atatürk Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’inci yılında Ege Üniversitesi’nde anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81’inci yılında Ege Üniversitesinde düzenlenen “Atatürk’ü Anma ve Atatürk Büstüne Çelenk Sunma Töreni” ile anıldı. Rektörlük bahçesinde düzenlenen törene EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Canan Fisun Abay, EÜ Senato Üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Ulu Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Anma töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında derin izler bırakan İzmir’de onu anmak için bir araya geldik. Milletimizin karamsarlığa düştüğü en zor anlarda sorumluluk almaktan çekinmeyen, verdiği mücadeleler ile ülkemizi bağımsızlığa taşıyan Atatürk, insanımızın gönlünde taht kurmuş, eşsiz bir liderdir. O, savaş meydanlarında elde ettiği zaferlerle muzaffer bir komutan, bu başarıları Cumhuriyetle taçlandıran çağının ötesinde bir devlet adamı ve milletinde muasırlaşma yolunda mihmandarlık eden eşsiz bir liderdir. Askeri dehası, devlet adamlığı ve önderlik vasıfları O’nu sadece kendi milletinin değil tüm dünya uluslarının da gıpta ile baktığı, tarihin en saygın şahsiyetlerinden biri haline getirmiştir. Mustafa Kemal’in yaktığı meşale bugün bile yolumuzu aydınlatmakta, gösterdiği mücadeleci ruh bizlere güç ve ilham vermektedir. Bizler de O’nun ideallerini yeni nesillere aşılamaya, ülkemizi daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan, yorulmadan gayret göstermeye devam edeceğiz. Atamızı anarken aynı zamanda O’nu anlamak, fikri mirasını gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir. Geleceğimizi emanet ettiği genç nesilleri yetiştiriyor olmanın bilinciyle bilimi kendine ilke edinmiş eğitim anlayışımızla, ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Vefatının 81’inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu topraklarda canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle yâd ediyorum” diye konuştu.

Tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Rektörlük Bahçesi’nde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sunması ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir