Ege Üniversitesi meslek sahiplerini akademiyle buluşturuyor

Akademik gelişimini sürdürmek ve canlı tutmak isteyen çalışan, yönetici veya mesleğinin zirvesine ulaşan pek çok kişi bir yandan asıl işlerini sürdürürken diğer yandan Ege Üniversitesi’nde  yüksek lisans ve  doktora programları ile eğitim hayatlarına devam ediyorlar.

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi yüksek lisans ve doktora programları ile meslek hayatında önemli başarılara imza atmış kişileri akademiyle buluşturuyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde alanında uzman ve deneyimli öğretim üyeleri tarafından verilen tezli-tezsiz yüksek lisans ve doktora programları aracılığıyla farklı alanlarda çalışan meslek gruplarından kişiler, akademi hayatıyla tanışarak bilgi ve birikimlerine katkı sağlıyorlar.

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, fakülte bünyesinde verilen lisansüstü programlara farklı meslek gruplarından kişilerin ilgi gösterdiğini belirtirken, “ İletişim Fakültesi olarak; eğitim, öğretim ve uygulamaya yönelik çalışmalarımızın yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize de oldukça önem veriyoruz. Bu programlarımızda avukat, doktor, oyuncu gibi pek çok meslek gurubundan alanında önemli başarıları olan kişiler de eğitim görüyor. Öğrenmenin gerçekten de yaşı yok. Okumayı sadece meslek edinmek olarak görmeyip ilgi alanlarında eğitim almayı tercih eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Söz konusu programlarda eğitim gören öğrencilerden birisi de Kulak Burun ve Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olan Prof. Dr.  Miman, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo, Sinema ve Televizyon Anabilim Dalında tezsiz yüksek lisans yapıyor. Aynı zamanda amatör fotoğrafçılıkla uğraşan Prof. Dr. Murat Cem Miman’ın “Sabahları İşe Yürüyerek Giderim: Karşıyaka’da İlkbahar” isimli kitabı ve 2019 yılında Kurşun Kalem Dergisi’nin 51’inci sayısında yayınlanan “Ağlayan Zeytinağacı” isimli  bir öyküsü bulunuyor.

“Ege Üniversitesi benim üniversitem”

Öğrenmenin sonsuz bir döngü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Murat Cem Miman, “Ege Üniversitesi benim üniversitem. Tıp Fakültesine öğrenci olarak girdim, 11 yıl sonra uzman KBB hekimi olarak ayrıldım. Şimdi Sinema Yüksek Lisansı yapmak için geri döndüm. Öğrenciliğe geri dönüşüm için en önemli motivasyonum sinemanın çok katmanlı bir sanat olduğunu fark etmemdendir. Sinemayı anlayarak mitoloji, felsefe, görsel farkındalık, göstererek anlatım konularında da kendimi geliştirebileceğime inandım. Öğretim üyeleri konularında çok yetkinler ve bize bir karanlık sinema salonunda ellerinde fenerleriyle sadece oturacağımız koltuğu değil perdeyi, arkasını, makine dairesini hatta akustiğini bile gösteriyorlar. Minnettarız. Burada algılayacaklarım bir sonraki kitabım, romanım için de çok işe yarayacaktır. Öykü ve edebiyat dili ile senaryo yazımının birbirleriyle örtüşen ve örtüşmeyen yanlarının bana katkı sağlayacağına eminim. Teşekkürler Ege Üniversitesi” sözleriyle duygularını ifade etti.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Miman, Fransızca, İngilizce ve İsveççe biliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir