Engelli Çocuk Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı’ndan “Ebru Sanatıyla Atatürk Sergisi”

Kardelen Bektaş-Eren Cihanoğlu- Ege Akarca

Ege Üniversitesi Engelli Çocuk Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezi tarafından  “Ebru Sanatıyla Atatürk Sergisi” gerçekleştirildi. Sergide,  Ege Üniversitesi Engelli Çocuk Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezinde tedavi gören çocuklar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar yer aldı.

Ege Üniversitesi “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Durmaz öncülüğünde yapılan sergi,  Engelli Çocuk Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezinde düzenlendi. Serginin açılışına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Durmaz, Bornova Halk Eğitim Merkezi Tezhip, Minyatür ve Ebru Ustası Özgür Tunçer, akademsiyenler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Bornova Halk Eğitim Merkezi Tezhip, Minyatür ve Ebru Ustası Özgür Tunçer, “Ege Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında  ‘Ebru Atatürk Sergisi’nin açılışını yapıyoruz. Çocuklarla çalışmalara üç dört yıldır aktif olarak devam ediyoruz.  Yaptığımız uygulamalarla ilerleyen çocuklarımız oldu. Hatta bazı çocuklarımız bu konuda büyük bir ölçüde ilerleme gösterdiler. Öğrencilerimizden bazıları bireysel olarak satışlar yapmaya başladılar” diye konuştu.

“BÜTÜN ÇOCUKLARA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Temel amaçlarının estetik içeren her şeyin üretimine çocukları dahil etmek olduğunu belirten Tunçer, “Aynı zamanda çocuklar ve aileleri için keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortam kurmaya çalışıyoruz. Onların mutlu olmaları için bir terapi ortamı oluşturmaya çalışıyoruz.  İstiyoruz ki hastane ortamından biraz olsun uzaklaşabilsinler. Hepsi, merkezimizde tedavi gören çocuklar ve biz elimizden geldiğince bütün çocuklara dokunmaya çalışıyoruz. Aktif olarak en verim aldığımız çalışmalar ebru olduğu için buna daha çok katılım gösteriyorlar. Merkezin geneline baktığımız zaman sadece ebru değil tezhip ve minyatür eğitimi de veriyoruz. Haftada dört gün el becerisi çalışmaları düzenliyoruz. Bu çalışmalara sadece çocuklarımız ile değil velilerimizin katkılarını da dahil ediyoruz. Hatta velilerimizin yapmış olduğu tezhip çalışmalarını merkezimizde sergiliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir