İki büyük üniversiteden “Sürekli Tarım – Geleceğin Tarımı” konferansı
EÜ Ziraat Fakültesi ile Craiova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden önemli işbirliği
İki büyük üniversiteden “Sürekli Tarım – Geleceğin Tarımı” konferansı
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Romanya Craiova Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde “Sürekli Tarım – Geleceğin Tarımı” konulu konferans gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararasılaşma stratejisi kapsamında pilot üniversiteden birisi olan Ege Üniversitesi, uluslararası işbirliklerine devam ediyor.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde “Araştırma Üniversitesi” hedefi ile uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Romanya Craiova Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde “Sürekli Tarım – Geleceğin Tarımı” konulu konferans gerçekleştirilecek. Konferansın Onursal Başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yapacak. Almanya, İspanya, Polonya, Sırbistan, Moldovya gibi çeşitli ülkelerden akademisyenlerin bilim komitesinde bulunduğu konferans 7-8 Kasım 2019 tarihinde Romanya Craiova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek.
Kadastro konuları da ele alınacak
Dünyada ilk kez bir tarım konferansı kapsamında kadastro konularının ele alınacağı program ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Örçen, “Rektörümüzün üniversitemiz için belirlediği hedeflerden uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Romanya Craiova Üniversitesi Ziraat Fakültesi birlikte “Sürekli Tarım – Geleceğin Tarımı” başlıklı konferans düzenliyoruz. Konferansın odak noktası ‘Sürdürülebilir Tarım, Orman, Kadastro ve Gıda İçin Gelişmiş Yöntemler’ olacak. Almanya, İspanya, Polonya, Sırbistan, Moldovya gibi çeşitli ülkelerden akademisyenlerin bilim komitesinde bulunduğu ve bildiğimiz kadarıyla, dünyada ilk kez bir tarım konferansında kadastro konuları ele alınacak” diye konuştu.
Doç. Dr. Nesrin Örçen, “Dünya kaynaklarının sürdürülebilirlik esaslarına göre kullanılması ve yönetilmesi yönünde tüm ülkelerin sorumlulukları vardır. Doğal kaynaklar disiplinler arası bir konudur ve farklı bakanlık ve kurumları içerir. Dünya toplumları ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilen, doğal kaynakların idare sistemlerinin yeniden yapılandırması yanında, sürdürülebilir tarım için gerekli olan arazi idaresi ve gıda konularında üniversiteler çalışmalarını hızlandırılmalı ve çok disiplinli çalışmalar yapmalıdırlar” dedi.