Ege Üniversitesi’nden “Yapay Zekâ Alanında Ulusal Strateji Arayışları”

Ege Üniversitesi’nde,  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın himayesinde  “Yapay Zekâ Alanında Ulusal Strateji Arayışları’’ konulu konferans ve panel gerçekleştirilecek.

Türkiye Bilişim Derneğinin desteği, Ege Üniversitesi Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümü işbirliği ile gerçekleşecek olan programın moderatörlüğünü Seri ve İnovatif Girişimci Alphan Manas üstlenecek.

Program, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde Ege İhracatçı Birlikleri(EİB), İzmir Ticaret Borsası, Giltaş, Logo ve Türkiye Bilişim Derneği desteği ile 22 Ekim 2019 tarihinde 10:00-12:00 saatleri arasında konferans,  14:00-17:00 saatleri arasında ise panel olarak düzenlenecek.

Açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yapacağı konferansta; “Günlük Yaşamda Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” konulu konuşmasıyla Prof. Dr. Aybars Uğur, “İTÜ Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Tanıtımı ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Örnekleri” konulu konuşmasıyla Dr. Öğr. Üyesi Nazım Üre ve “Kurumsal İş Uygulamaları İçin Bir Makine Öğrenmesi” konulu konuşmasıyla Logo Yazılım Geliştirme Danışmanı Tunç Gültekin konuşmacı olarak yer alacak.

Alphan Manas’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde ise Erciyes Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Müh. Bölümü Dr. Öğretim Üyesi N. Kemal Üre, ASELSAN Yapay Zekâ ve Bilişim Teknolojileri Araştırma Program Müdürlüğünden Dr. Veysel Yücesoy, TUSAŞ Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi Müdürü Güven Orkun Tanık ve Türkiye Finans Kurumu Bilgi Sistemler ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Fahri Öbek panelist olarak yer alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir