EÜ’den çocuklara “STEM ve Lego Boost Eğitimi”

Zozan Deryaler- Selim Akmut- Sümeyra Sert

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) koordinatörlüğünde düzenlenen “Ege Üniversitesi Yaz Okulu” kapsamında çocuklara farklı alanlarda eğitim verilmeye devam ediliyor.

Bornova’nın değişik mahallerinden 11-14 yaş aralığındaki çocuklara “STEM ve Lego Boost Eğitimi” verildi. Çocukların hem öğrendiği hem de eğlendiği eğitimde, aynı zamanda kodlama becerilerini geliştirme imkânı sunuldu. Fen, matematik, mühendislik ve teknoloji gibi disiplinlerden oluşan STEM eğitimi ile programa katılan çocuklara erken yaşta eleştirel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme yetilerinin geliştirilmesi, üretkenlik ve sorumluluk becerilerinin artırılması hedefleniyor. Çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayacak eğitim, EÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş’ın liderliğindeki alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

Yaz Okulu Programı; Mikroorganizmaların Dünyasına Yolculuk, Doğa Tarihine Yolculuk, Spor, Geleneksel Tahta Kalıp, Keçe Aksesuar Atölyesi gibi etkinlikleri ile devam edecek. Eğitimlerin sonunda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın katılımı ile “Sertifika Töreni”  düzenlenecek.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir