Bornovalı çocuklar “EÜ 100. Yıl Tarım Makineleri Müzesi”ni ziyaret etti

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde uygulamaya koyulan  “Yaz Okulu Projesi” kapsamında çocuklar; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Müzesini gezdi, kışlık fide ekimi yaptı, hayvansal üretim etkinliklerine katıldı. Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) çocuklara yönelik farklı alanlarda eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi akademisyenlerinin desteği gerçekleştirilen eğitim ve aktiviteler ile çocukların yaz dönemini hem eğlenerek hem öğrenerek hem de tatillerini verimli geçirmeleri amaçlanıyor.

Yaz tatilinde kapılarını miniklere açan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bornova’nın değişik mahallelerinden 11-14 yaş aralığındaki çocukları ağırladı.  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Müzesi başta olmak üzere, ziraat seralarını ve laboratuvarlarını ziyaret eden çocuklar; uzmanlar eşliğinde fide dikerek, hayvansal üretim süreçlerini yerinde uygulamalı olarak öğrendiler.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nde, 1981 yılında Atatürk’ün doğumunun 100. yılı dolayısıyla kurulan “100. Yıl Tarım Makineleri Müzesi”, tarımın makineleşme tarihine ışık tutuyor. Müze, bin 200 metrekare kapalı ve 275 metrekare yarı kapalı alana sahip. Müzede 250’ye yakın farklı özelliklerde makineler bulunuyor. Türkiye de kendi alanında tek örnek olan müzede genç nesillere geçmişten günümüze makine ve diğer aletler tanıtılıyor.

Program kapsamında fide eken ve hayvansal üretim süreçlerine katılan   çocuklar; ekim aşamalarını, yastık hazırlamayı, tohum ekimini uygulamalı olarak öğrendiler.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir