Alanında Uzman Diş Hekimleri Ege’de Yetişiyor

Ege Bölgesinin ilk diş hekimliği fakültesi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, alanlarına uzman diş hekimlerini sağlık sektörüne kazandırıyor. Üniversite seçme ve yerleştirme sınavlarında öğrencilerin ilk sıralarda tercih ettiği diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi,  özellikle son dönemlerde sahip olduğu teknik donanımı ile eğitim, sağlık ve araştırma konularında büyük aşama kaydetti. Fakülte,  bir yandan gelişmiş cihazlarla donatılan kliniklerde on binlerce hastaya sağlık hizmeti verirken diğer yandan da 4 binin üzerindeki mezun sayısıyla ülkemize yeni diş hekimleri kazandırmaya devam ediyor.

Uygulamalı diş hekimliği eğitimi

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, hem teorik hem de uygulamalı eğitimi ile diş hekimi adayları için en doğru adres. Fakülte bünyesinde bulunan ve günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen tedavi ünitelerinde, her öğrenciye bir adet ünite düşecek şekilde uygulamalı eğitim veriliyor. Her türlü teknolojik donanıma sahip Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde,   Elektron Mikroskobuna (SEM) sahip bir araştırma laboratuvarı, Fantom Laboratuvarı, Biyokimya Laboratuvarı, Bilgi İşlem Merkezi ve bir kütüphane ile araştırmacıların ve öğrencilerin gereksinim duyduğu tüm çağdaş eğitim hizmetleri veriliyor.

Alanlarında uzman geniş akademik kadro

Geniş imkanlara sahip EÜ Diş Hekimliği Fakültesinde; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Ağız, Diş ve Çene Radyoloji, Restoratif Diş Tedavisi ve Endodontiden oluşan 8 Anabilim Dalında 64 Profesör, 14 Doçent, 6 Dr. Öğretim Üyesi ve 61 araştırma görevlisi hem sağlık hizmeti veriyor hem de öğrencilerin eğitimlerinde ve araştırmalarda görev alıyorlar.

Öğrencilere yurtdışında eğitim olanakları sağlayan EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Avrupa Topluluğunun eğitim alanındaki faaliyet programı olan Erasmus Programına ülkemizden katılan ilk diş hekimliği fakültesi olma özelliğini taşıyor. Fakülte, aynı zamanda Avrupa Birliği Ülkeleri Diş Hekimliği Fakültelerinin eğitim amacı ile kurduğu ADEE’ye ( Association for Dental Education in Europe) ve DENTED’e Türkiye’den üye ilk diş hekimliği fakültesi unvanını taşıyor. EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, kaliteli ve uygulamalı eğitim ile diş hekimi olma hayali olan üniversite adaylarını bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir