“Tohum, Tohumculuk ve Teknolojileri” kitabına Ege’den önemli destek

Ege Üniversitesinden 10 öğretim üyesi, Bitki Islahçıları Alt Birliği organizasyonunda hazırlanan 4 ciltlik “Tohum, Tohumculuk ve Teknolojileri” adlı kitaba katkı sundu. Kitabın tohumculuk sektörü ve ders kaynağı anlamında kullanımı açısından önemli bir eser olduğunu dile getiren EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Değerli esere katkı sunan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tohum Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Erasmus Mundus İngilizce Bitki Islahı Yüksek Lisans Programı kapsamında, merkezde staj yapan Fransa LaSalle Üniversitesi öğrencileri ve merkez çalışanlarıyla bir araya geldi. Merkezin Müdürü Prof. Dr. Hülya İlbi’den, faaliyetleriyle ilgili bilgiler alan Rektör Budak öğrencilerle bir süre sohbet etti. EÜ’den 10 akademisyenin, Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) organizasyonunda hazırlanan 4 ciltlik “Tohum, Tohumculuk ve Teknolojileri” adlı kitaba katkı sunduğunu dile getiren Prof. Dr. İlbi, yerli tohumla ilgili de önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kitabın tohumculuk sektörü ve ders kaynağı anlamında kullanımı açısından önemli bir eser olduğunu dile getiren Rektör Budak, “Ülkemizin farklı üniversite ve kamu kurumlarından 43 akademisyenin katkılarıyla hazırlanan 4 ciltlik kitaba, üniversitemizden 10 akademisyenimiz katkı sundu. Kitabın içeriğini, tohum ve tohumculuk mevzuatları, tohum oluşumu ve gelişimi, tohum üretimi, tohum kalitesi ve testleri, tohumda kalite arttırıcı uygulamalar, tohum patolojisi, fidan üretimi, tohumculukta biyoteknoloji uygulamaları gibi konuları içeriyor. Bu değerli esere katkı sunan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir