” Fıtık ” uzmanı cerrahlar İzmir’de buluşacak

Ali İhsan Mimtaş

Fıtık Derneği ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde düzenlenecek olan 7. Ulusal Fıtık Kongresi 3-6 Ekim 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.

EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin’in başkanlığını yapacağı kongre, karın duvarı fıtıkları konusunda çalışma yürüten ulusal ve uluslararası uzmanları bir araya getirecek.

Kongre hazırlıkları  konusunda bilgi veren Prof. Dr. Ersin, ‘‘ Her seferinde olduğu gibi bu kongrede de konusunda saygın yerlere sahip uluslararası ve ulusal konuşmacılar panel ve konferanslarla güncel bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. Diğer taraftan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ameliyathanelerinden kongre merkezine aktarılacak olan ameliyatlar sayesinde yetkin fıtık cerrahlarının yaklaşım biçimlerini, kullandıkları teknikleri ve çözüm önerilerini canlı olarak izleme fırsatı bulacağız.  Ana temasını “Fıtık Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar'” olarak belirlediğimiz kongremizde minimal invaziv girişimler, robotik cerrahi gibi bir çok konuyu ele almayı planlıyoruz. Ayrıca kapsamlı bir kongre programı üzerinde yoğun olarak çalışmalarımız devam ediyor’’ diye konuştu.

Genç cerrahların deneyimlerini arttıracak bir kongre içeriği hazırladıklarını ifade eden Prof. Dr. Ersin, ‘‘ Genç meslektaşlarımızın bilgi düzeylerini arttırmak ve yüksek bir motivasyonla kongrede yer almalarını teşvik etmek üzere kongremizde ilk defa kadavra kursu programını da başlatacağız’’ dedi.

Flamingoların korunmasına dikkat çekecekler

İzmir’in doğal, kültürel ve gastronomik miras açısından zengin bir çeşitlilik sunduğunu belirten Prof. Dr. Ersin, “Konuklarımızı kentimizin zenginlikleriyle de buluşturmak istiyoruz. Flamingoların korunmasına yönelik bir gezi programımız da olacak. Bu nedenle misafirlerimiz için  Gediz deltasında flamingoları izleme turu düzenleyip, tehdit altındaki flamingoları doğal yaşam alanlarında izleme olanağı sunacağız. Ayrıca yine kentimizin diğer kültürel ve ekolojik zenginlikleriyle de misafirlerimizi buluşturacak zengin bir kültürel program hazırlıyoruz’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir