“Ege Teknopark” Uygulamaları ile Örnek Oluyor
TÜBİTAK tarafından düzenlenen “BİGG 2019 Arayüz Etkinliği” kapsamında Ege Teknopark, “Uygulayıcı Kuruluş Deneyim Paylaşımı ve Başarılı Süreç Örnekleri” panelinde bir sunum gerçekleştirdi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu –TÜBİTAK- ev sahipliğinde “TÜBİTAK BiGG 2019 Arayüz Etkinliği” kapsamında TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) Uygulayıcı Kuruluş Deneyim Paylaşımı ve Başarı Süreçler Örnekleri” paneli gerçekleştirildi. Panele Bilkent Üniversitesi Cyberpark- BiGG Marka, Ege Teknopark -BiGG Ege, Gazi Teknopark – BiGG Anahtar ve ODTÜ Teknokent- T- BİGG yetkilileri katılarak; 2018 yılı BİGG programı sonuçlarını değerlendirerek, Ar- Ge ve inovasyon eksiklik/problemler ve geliştirilebilecek stratejiler ile ilgili sunum yaptılar.
TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) uygulayıcı kuruluşu olan Ege Teknopark, sürdürdüğü özgün çalışmaların sonucunda 2018 yılında BIGG programı süreçlerini yürüten 30 uygulayıcı kuruluş arasında “başarı oranları” itibariyle en başarılı ilk 4 kuruluş arasında yer aldı.
Türkiye genelinde desteklenen girişimci oranının ortalaması yüzde 26 iken, yüzde 50 girişimci desteği sağlayarak önemli bir başarıya imza atan Ege Teknopark, “Uygulayıcı Kuruluş Deneyim Paylaşımı ve Başarılı Süreç Örnekleri” panelinde yer alarak deneyim paylaşımında bulundu. TÜBİTAK- Bireysel Genç Girişim “BiGG” 2018 yılı 2’inci çağrısında Ege Üniversitesinin TÜBİTAK’a gönderdiği 14 girişimciden 7’si destek aldı. Türkiye geneli başarı oranı yüzde 26 olurken, Ege Üniversitesinin başarısı yüzde 50’de yer aldı.
TÜBİTAK’ın düzenlediği “BİGG 2019 Arayüz Etkinliği” kapsamında; Uygulayıcı Kuruluş Deneyim Paylaşımı ve Başarılı Süreç Örnekleri, 2018/2 Dönem Değerlendirmesi ve Beklentiler başlıklı paneller gerçekleştirilirken; BiGG ve Sosyal Girişimcilik ile BiGG ve Kadın Girişimciliği konularında interaktif sunumlar yapıldı. Panel, katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.
BİGG-Ege; Ege Teknopark, Ege Üniversitesi Kuluçka Merkezi nüvEGE ve EÜ EBİLTEM-TTO’ nun deneyim, yetkinlik ve altyapılarını bir araya getiren bir ön kuluçka programı. Resmi arayüz kuruluşu olarak, TÜBİTAK’ın 200 bin TL’lik hibe desteği sağladığı Bireysel Genç Girişim programı ile bir startup kurmak isteyen girişimci adaylarına özel destek sağlıyor.